eigenaar naam Mi Amigo

Alles wat niet met radio te maken heeft. Tv, internet, kranten enz.

Moderator: admin6

Plaats reactie
Madurodam FM
Berichten: 2057
Lid geworden op: 10 okt 2002 15:06

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Madurodam FM »

Die DAB-uitzendingen in de regio Isla Cristina (Ayamonte) is best bijzonder. Zeker niet in de buurt van Playa de Aro maar in het uiterste puntje van Spanje. Aangezien ze in Portugal nog geen DAB+ hebben bereik je met wat vermogen vanuit Ayamonte nog een redelijk stukje van de Algarve.
"de grootste hits voor 't kleinste stadje van Nederland"
Gebruikersavatar
jessica
Berichten: 10356
Lid geworden op: 05 apr 2002 18:23

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door jessica »

Madurodam FM schreef: 22 jan 2024 08:08 Die DAB-uitzendingen in de regio Isla Cristina (Ayamonte) is best bijzonder. Zeker niet in de buurt van Playa de Aro maar in het uiterste puntje van Spanje. Aangezien ze in Portugal nog geen DAB+ hebben bereik je met wat vermogen vanuit Ayamonte nog een redelijk stukje van de Algarve.
Ja ik had ook even op hun eigen site gekeken. Die zender staat dus helemaal niet op de Canarische Eilanden. Ik vond het al gek want ik ben er net geweest en heb ze daar niet gehoord.

Is inderdaad in het uiterste puntje van Spanje vlak tegen de Portugese grens. Heel benieuwd hoe ze daar aan die DAB+ zender zijn gekomen.
Maar het is wel leuk als ze steeds meer van dit soort zenders krijgen in Spanje en wellicht ook NL.
Madurodam FM
Berichten: 2057
Lid geworden op: 10 okt 2002 15:06

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Madurodam FM »

Voor zover ik weet niet bepaald een regio waar veel Nederlandstaligen wonen, overwinteren of op vakantie gaan. Die zitten wel een aantal kilometers verderop, aan de andere kant van de grens dus misschien een idee om een testmux op te zetten in bijvoorbeeld Albufeira i.s.m. het Engelse Kiss FM.
"de grootste hits voor 't kleinste stadje van Nederland"
Madurodam FM
Berichten: 2057
Lid geworden op: 10 okt 2002 15:06

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Madurodam FM »

Misschien leuk om te melden (mochten ze bij Mi Amigo meelezen ;) ) is dat DAB+ kanaal 7B Isla Cristina-Ayamonte inmiddels al is gespot door lokale luisteraars in Ayamonte zelf, en de Portugese stad Villa Real de Santo Antonio. De mux heeft de naam DAB PARTNERS en behalve Mi Amigo is hierop ook Radio 10 60's & 70's Hits te beluisteren. De dipool staat niet heel erg hoog en is dus slechts bedoeld voor lokale uitzendingen, aldus de ontvangers ter plaatse.
"de grootste hits voor 't kleinste stadje van Nederland"
Gebruikersavatar
Noordzee
Berichten: 645
Lid geworden op: 16 dec 2013 20:54

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Noordzee »

bron : https://www.mediapages.nl/nieuws-actuee ... 20Atlantis.

Mi Amigo 50 live vanaf de Castor in Terneuzen op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024. Vijftig jaar geleden startte Radio Mi Amigo haar uitzendingen. Op 31 augustus 1974 moesten de luisteraars afscheid nemen van Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Atlantis. Maar de zeezenders zijn terug tijdens de Havendagen te Terneuzen met Mi Amigo 50 op 28 29 en 30 juni 2024 ter herdenking van die 50 jaar! In 2014 werden uitzendingen verzorgd vanuit Oostende bij 40 jaar Mi Amigo en in 2019 vanuit Blankenberge bij 45 jaar Mi Amigo.


De legendarische zeezender DJ’s brengen het geluid van Radio Mi Amigo, Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Atlantis terug en zijn tijdens die drie dagen op FM te beluisteren in de regio Terneuzen. Daarnaast worden deze uitzendingen door diverse LPAM stations doorgegeven in Nederland op de middengolf. Het online radiostation KL85 zorgt voor de ondersteuning in samenwerking met Ment-TV en de medewerking van Broadcast Partners. Mi Amigo 50 is een organisatie van de vzw Nordica.
Gebruikersavatar
Noordzee
Berichten: 645
Lid geworden op: 16 dec 2013 20:54

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Noordzee »

PERSBERICHT MI AMIGO 50
De legendarische zeezender Radio Mi Amigo van de al even iconische Sylvain Tack komt nog één keer terug. Een allerlaatste keer. Tijdens de havendagen in het Nederlandse Terneuzen zullen er net zoals dat gebeurde tussen 1974 en 1980 drie dagen lang programma’s gemaakt worden vanaf een schip. De uitzendingen zullen wereldwijd via internet en via diverse AM frequenties kunnen worden beluisterd in Nederland en Vlaanderen. ‘Mi Amigo 50’ wordt de ultieme en definitieve hommage aan dit Vlaams/Nederlandse radioproject dat miljoenen luisteraars lokte.
Maar net zo goed een doorn in het oog van diverse overheden bleek te zijn. Met heuse klopjachten, inbeslagnames, vervolgingen en sensationele reportages als gevolg in de toenmalige pers.
Deze derde reünie, waaraan opnieuw tal van oud-medewerkers, dj’s, technici en mensen die achter de schermen werkten - hun medewerking verlenen, is een halve eeuw na de start, het definitieve sluitstuk. Na eerdere herinneringsdagen vanuit Oostende (2014), Blankenberge (2019) werd dit keer gekozen voor het Nederlandse Terneuzen. Het havenplaatsje is geografisch vrij centraal gelagen en bijgevolg makkelijk bereikbaar voor alle fans die de gouden radiodagen van weleer opnieuw willen beleven, en dit keer van wel heel dichtbij. De uitzendingen worden verzorgd vanuit de open studio aan boord van de eerdere loodsboot de MV Castor. Het publiek kan er alles live mee volgen.
Radio Mi Amigo startte de uitzendingen op 1 januari 1974 vanaf de MV Mi Amigo. Omdat commerciële radio in België verboden bleef, was de enige optie opereren vanaf in een schip in internationale wateren. Initiatiefnemer was Sylvain Tack. De man die eerder al de Suzy-wafels had bedacht, en zich nadien in de muziekwereld had begeven. Eerst als manager van wijlen Paul Severs, daarna een platenfirma (Start, later Gnome) uitbouwde waar vedetten als Samantha, Joe Harris, John Horton, Ricky Gordon en Norbert onderdak vonden. Er volgde één van de modernste opnamestudio’s van Europa, en een weekblad voor de jeugd - Joepie - onder leiding van Guido Van Liefferinghe. Een mooi amalgaam om de ingedommelde Vlaamse muziekscène nieuw leven in te blazen.
Omdat de publieke omroep BRT echter halsstarrig de Vlaamse muziek bleef negeren, kopieerde Sylvain Tack de plannen van het Nederlandse Radio Veronica, dat al sedert 1960 heel succesvol in de lucht was vanaf een eigen zendschip. Het lukte, Radio Mi Amigo werd een instant hit. Toen Nederland in augustus 1974 alsnog de wetgeving aanpaste en medewerking aan offshore radio verbood, week Sylvain Tack en een deel van het Mi Amigo-team uit naar het Spaanse Playa de Aro. Iets dat de de autoriteiten bleef dwarszitten. Wat volgde was een heuse heksenjacht op medewerkers, vanuit vier landen: België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië.
Toch hield Radio Mi Amigo het nog vol tot in de herfst van 1979, toen technische problemen aan boord van het zendschip een einde maakten aan het verhaal. Naast de populaire programma’s die miljoenen luisteraars lokten in de Lage Landen was Mi Amigo ook één en al avontuur dat jarenlang - met grote regelmaat - opdook in de pers. Een opeenvolging van spannende gebeurtenissen die zo uit de pen van allerhande scenarioschrijvers en auteurs hadden kunnen komen. Met dit grote verschil… dat ze wel allemaal echt plaatsvonden.
Een radiostation dat al 44 jaar niet meer uitzendt, maar waar de naam nog steeds van bekend is, veel fans heeft en tot de verbeelding spreekt. Voor de derde keer maakt Radio Mi Amigo live radio vanaf de MV Castor, nu voor anker aan de Oude Veerhaven in Terneuzen tijdens de 42ste editie van de lokale havendagen op 28, 29 en 30 juni. Hetzelfde team van de eerdere bijzonder geslaagde reünies, zet er ook nu weer de schouders onder. Met een keur van oud Mi Amigo-medewerkers en met uitzendingen die door veel radiostations in beide lange landen zullen worden overgenomen.
Alle ontwikkelingen kan je volgen op de Facebookpagina “Mi Amigo50”. Luisteren kan via de stream op speciale Mi Amigo 50 website. Contact DJ's aan boord: studio@miamigoradio.be.

Bron/tekst: Peter de Lathouwer / Noel Cordier / Geert van Dijk / Ferry Eden / Johan Vermeer / MediaPages

UPDATE 20 JUNI: LUISTEREN NAAR MI AMIGO 50
Online: https://www.miamigoradio.be/
FM: 106.7 FM Terneuzen en omstreken
Middengolf: Friesland, delen van Noord-Holland, Flevoland, Groningen en Overijssel (via Radio Seabreeze 1098 en 1395), Utrecht, Gelderland, Drenthe en Zuid Holland.

EDEN


PROGRAMMERING MI AMIGO 50
Special Guests: Bert Bennet & Frans van der Drift
Ieder uur: een voormalige Mi Amigo Lieveling of Mi Amigo Hitmaker
Vrijdag 28 juni
Special Guest: Bert Bennet
06:00 Ad Vlaminck: Welkom in de wereld der wakkeren
07:00 Wim de Groot: Ook Goeiemorgen
08:00 Wim de Groot: Ook Goeiemorgen
09:00 Johan Vermeer: Ook Goeiemorgen
10:00 Serge van Gisteren: Schijven die beklijven
11:00 Ton Schipper: Keukenpret
12:00 Marc Jacobs & Bart van Leeuwen: Baken 16
13:00 Marc Jacobs & Bart van Leeuwen: Baken 16
14:00 Ferry Eden: Flashbackshow met Mi Amigo geschiedenis
15:00 Johan Vermeer: Bakboord met als gast Bert Bennet
16:00 Bart van Gogh: Stuurboord
17:00 Bart van Gogh: Stuurboord
18:00 Tom de Bree: Muziekdoos
19:00 Marc van Amstel: Geschiedenis zeezenders
20:00 Walter Galle & Edward Klein: VVVR
21:00 Walter Galle & Edward Klein: VVVR
22:00 Eric Hendrickx: Mast melodien
23:00 Ben van Praag & Marc Hermans
Zaterdag 29 juni
Special Guest: Bert Bennet & Frans van der Drift
06:00 Ad Vlaminck: Welkom in de wereld der wakkeren
07:00 Wim de Groot: Ook Goeiemorgen
08:00 Wim de Groot: Ook Goeiemorgen
09:00 Johan Vermeer: Ook Goeiemorgen
10:00 Serge van Gisteren: Schijven die beklijven
11:00 Ton Schipper: Keukenpret
12:00 Marc Jacobs & Bart van Leeuwen: Baken 16
13:00 Marc Jacobs & Bart van Leeuwen: Baken 16
14:00 Top 50 Ferry Eden
15:00 Top 50 Ferry Eden
16:00 Top 50 Ferry Eden
17:00 Ad Petersen: zijn laatste show!
18:00 Ton Schipper: Jukebox
19:00 Marc van Amstel: Geschiedenis zeezenders
20:00 Walter Galle & Edward Klein: VVVR
21:00 Walter Galle & Edward Klein: VVVR
22:00 Eric Hendrickx: Mast melodien
23:00 Ben van Praag & Marc Hermans
Zondag 30 juni
Special Guest: Bert Bennet
06:00 Ad Vlaminck: Welkom in de wereld der wakkeren
07:00 Wim de Groot: Ook Goeiemorgen
08:00 Frans van der Drift UPDATE 15-6
09:00 Frans van der Drift UPDATE 15-6
10:00 Serge van Gisteren: Schijven die beklijven
11:00 Ton Schipper: Keukenpret
12:00 Marc Jacobs & Bart van Leeuwen: Baken 16
13:00 Marc Jacobs & Bart van Leeuwen: Baken 16
14:00 Ferry Eden: Flashbackshow met Mi Amigo geschiedenis
15:00 Johan Vermeer met Rob Hudson: Bakboord
16:00 Bart van Gogh & Gasten
17:00 Bart van Gogh & Gasten
18:00 Ton Schipper & Gasten: Jukebox De Feesteditie
19:00 Einde Mi Amigo 50
Gebruikersavatar
Noordzee
Berichten: 645
Lid geworden op: 16 dec 2013 20:54

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Noordzee »

Het feest is begonnen. Leuk!!!!
Gebruikersavatar
Noordzee
Berichten: 645
Lid geworden op: 16 dec 2013 20:54

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Noordzee »

Om de sfeer vast te houden kun je afstemmen op : https://goldenoldiesradio.nl
Met de oude jingles en reclames van Mi Amigo

Op zondag tussen :
08.00 - 10.00 Frans van der Drift - Ook Goeiemorgen
10.00 - 12.00 Joe Welss (tijdelijk voor Ton Schipper) - Keukenpret
12.00 - 14.00 Ad Vlaminck - Zout Water
14.00 - 16.00 Eric Hendrickx - Popexpress
Gebruikersavatar
jessica
Berichten: 10356
Lid geworden op: 05 apr 2002 18:23

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door jessica »

Waar maakt Marc Jacobs nu programma's?
Vanjeafisharder
Berichten: 2140
Lid geworden op: 28 dec 2022 00:31

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Vanjeafisharder »

Nergens meer sinds het huidige Mi Amigo ‘ de echte’ zo nodig moest verjongen waardoor het nu totaal niet meer relevant is omdat het nu gewoon een Radio 10-variant is geworden. Het was juist uniek door zich te richten op overwegend 70’s. Zo’n station was er nog niet.
Laatst gewijzigd door Vanjeafisharder op 08 jul 2024 01:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
jessica
Berichten: 10356
Lid geworden op: 05 apr 2002 18:23

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door jessica »

Ik zou als Oldies Radio dan promotie maken met de Mi Amigo Sunday. Doen ze ook niet echt.
Daar zou Marc Jacobs dan toch ook een programma kunnen maken? Ik vond hem altijd de leukste om naar te luisteren.
Gebruikersavatar
Noordzee
Berichten: 645
Lid geworden op: 16 dec 2013 20:54

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Noordzee »

Vermoedelijk wil hij niet meer elke week een programma maken. Er is in ieder geval nog plaats op de zondag. Na 16.00 is er een non-stop-programma.
Hij heeft ook onlangs zijn huis in Drenthe verkocht. Geen idee wat zijn toekomstplannen zijn.
Gebruikersavatar
Noordzee
Berichten: 645
Lid geworden op: 16 dec 2013 20:54

Re: eigenaar naam Mi Amigo

Bericht door Noordzee »

Vanjeafisharder schreef: 07 jul 2024 23:43 Nergens meer sinds het huidige Mi Amigo ‘ de echte’ zo nodig moest verjongen waardoor het nu totaal niet meer relevant is omdat het nu gewoon een Radio 10-variant is geworden. Het was juist uniek door zich te richten op overwegend 70’s. Zo’n station was er nog niet.
Het huidige Mi Amigo "de echte" is meer een nieuw Maeva. Ik mis daar de echte Mi Amigo sfeer. Op de Mi Amigo-zondag van Golden Oldies Radio is die echte sfeer er wel. Daar ga ik vanaf nu vaker naar luisteren.
Plaats reactie