Verliezen OLON/NPLO steeds meer contact met lokale omroepen??

Nieuws over lokale omroepen maar ook wat kan een lokale omroep aan zichzelf verbeteren? Of wat doet men juist goed?

Moderator: admin6

Plaats reactie
weperr
Berichten: 45
Lid geworden op: 29 jun 2011 22:26

Verliezen OLON/NPLO steeds meer contact met lokale omroepen??

Bericht door weperr »

Zijn de de NPLO/OLON steeds meer het contact en de werkelijkheid aan het verliezen, als het gaat om belangenbeharting van de kleinschalige lokale omroep in ons land?
Recent in het nieuws de petitie, die iedereen zou moeten tekenen, met een leuren bij de regering om 30 miljoen Euro. Het zou gaan om een alternatief voor de teloorgang van journalistieke onafhankelijke berichtgeving die lokale omroepen / streekomroepen zouden moeten gaan verzorgen.
Zie je het al voor je?? Tientalle, ja misschien wel honderden semie-proffesionele geschoolde redacteuren en journalisten die worden gerecruteerd uit eerder op liefhebbers en vrijwilligers gebaseerde lokale omroeporganisaties. (Een soort kleinere vorm van de bestaande regionale omroepen). En dan dat onduidelijke gebruik van begrippen als lokale omroep of streekomroep. Wat willen we nu? Plaatselijke lokale omroep of toch streekgebonden omroepen hebben. Willen we met allerlei samengevoegde amateurclubjes een soort eredivisie gaan spelen? Ik snap er niks van. Los staand nog van het feit dan leuren om geld altijd het "goed doet". Maar wie zegt dat daar ooit wat van komt.

En dan dat anderhalf jaar achter lopen op de ontwikkelingen bij de DAB+ distributie. Er wordt met veel tam-tam één pilot aangekondigd, terwijl de eerste lokale initiatieven - geheel los van de OLON - als zo'n anderhalf jaar geleden in de lucht kwamen. Zo kenmerkend voor de huidige gang van zaken bij de vermeende belangenbehariger van lokale omroep in ons land, dat je je zou kunnen afvragen of de NPLO / OLON niet steeds meer losraken van de werkelijkheid!!
Plaats reactie