Kabelkrant Software

Nieuws over lokale omroepen maar ook wat kan een lokale omroep aan zichzelf verbeteren? Of wat doet men juist goed?

Moderator: admin6

Gebruikersavatar
fugazi
Berichten: 361
Lid geworden op: 22 nov 2003 01:12

Kabelkrant Software

Bericht door fugazi » 15 feb 2008 10:49

Heren/dames,

Wij zijn op zoek naar betrouwbare kabelkrant software voor een lokale omroep. Met deze software moeten ook bewegende beelden kunnen worden toegevoegd. Nu heb ik me al laten vertellen dat carmen een pakket heeft wat dit kan, maar mijn vraag aan jullie is of er misschien een alternatief is.

Sleutelwoorden:
- Stabiel
- Flexibel ( remote ? ).
- Goede prijs kwaliteit verhouding.

Ik hoor het graag van eenieder.
radio was toch draadloos?

Gebruikersavatar
wok
Berichten: 551
Lid geworden op: 08 aug 2005 20:15

Re: Kabelkrant Software

Bericht door wok » 15 feb 2008 13:01

fugazi schreef:Heren/dames,

Wij zijn op zoek naar betrouwbare kabelkrant software voor een lokale omroep. Met deze software moeten ook bewegende beelden kunnen worden toegevoegd. Nu heb ik me al laten vertellen dat carmen een pakket heeft wat dit kan, maar mijn vraag aan jullie is of er misschien een alternatief is.

Sleutelwoorden:
- Stabiel
- Flexibel ( remote ? ).
- Goede prijs kwaliteit verhouding.

Ik hoor het graag van eenieder.
Informeer eens bij Phecap (http://www.phecap.nl). Deze kan ook mpeg-2 films afspelen.

Gebruikersavatar
Mario G
Berichten: 1791
Lid geworden op: 11 aug 2003 09:08

Bericht door Mario G » 15 feb 2008 14:52

Carmen....

Steeds beter en steeds uitgebreider... ook handig met meerdere edities en MPEG2

Gebruikersavatar
XtcFm
Berichten: 979
Lid geworden op: 01 jun 2004 18:37

Re: Kabelkrant Software

Bericht door XtcFm » 15 feb 2008 16:01

fugazi schreef:Heren/dames,

Wij zijn op zoek naar betrouwbare kabelkrant software voor een lokale omroep. Met deze software moeten ook bewegende beelden kunnen worden toegevoegd. Nu heb ik me al laten vertellen dat carmen een pakket heeft wat dit kan, maar mijn vraag aan jullie is of er misschien een alternatief is.

Sleutelwoorden:
- Stabiel
- Flexibel ( remote ? ).
- Goede prijs kwaliteit verhouding.

Ik hoor het graag van eenieder.
Check:

http://www.radioforum.nl/viewtopic.php? ... kabelkrant

Patrick Huisman
Berichten: 1163
Lid geworden op: 03 mei 2003 17:44

Bericht door Patrick Huisman » 15 feb 2008 16:52

wij werken met een systeem dat door een medewerker zijn eigen bedrijf is ontwikkeld en daar zijn we zeer tevreden over! Het kan sinds kort ook korte en langere tv filmpjes uitzenden. Zowel als onderdeel van de kabelkrant als onderbrekend.

meer info kan je via mij wel krijgen.
www.patrickhuisman.nl / www.webfm.nl

Gebruikersavatar
wok
Berichten: 551
Lid geworden op: 08 aug 2005 20:15

Re: Kabelkrant Software

Bericht door wok » 15 feb 2008 18:10

Ter Informatie: TenHove Media is overgenomen door Grip On Service. Iris is sowieso niet aan te bevelen.

timnl
Berichten: 40
Lid geworden op: 08 okt 2005 13:37

Bericht door timnl » 16 feb 2008 21:17

Wij gebruiken sinds 4jan. de nieuwste versie van SCALA.
Zij zijn een van de meest gebruikte, we gebruiken SCALA al 10 jaar ofzo.

De laatste versie, is echt heel veel beter, alles gewoon via internet.
http://www.scala.com

Tim Hanssen
Lokale Omroep Asten Someren (SIRIS)

JohnB
Berichten: 372
Lid geworden op: 15 dec 2002 17:54

Bericht door JohnB » 18 feb 2008 23:58

Wij zijn een zeer tevreden gebruiker van Ceresys. (centraal redactie systeem)

Alles werkt via internet, stabiel en zeer gemakkelijk in gebruik.
Binnenkort kunnen we ook via dit programma onze site en teletekst bijwerken.

www.ceresys.nl

Gebruikersavatar
XtcFm
Berichten: 979
Lid geworden op: 01 jun 2004 18:37

Bericht door XtcFm » 19 feb 2008 08:57

timnl schreef:Wij gebruiken sinds 4jan. de nieuwste versie van SCALA.
Zij zijn een van de meest gebruikte, we gebruiken SCALA al 10 jaar ofzo.

De laatste versie, is echt heel veel beter, alles gewoon via internet.
http://www.scala.com

Tim Hanssen
Lokale Omroep Asten Someren (SIRIS)
Een onbeschofte vraag.

Wat kost zoiets in de configuratie zoals jullie hem hebben?

robertveerman
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 feb 2008 11:20

Bericht door robertveerman » 19 feb 2008 22:22

XtcFm schreef:
timnl schreef:Wij gebruiken sinds 4jan. de nieuwste versie van SCALA.
Zij zijn een van de meest gebruikte, we gebruiken SCALA al 10 jaar ofzo.

De laatste versie, is echt heel veel beter, alles gewoon via internet.
http://www.scala.com

Tim Hanssen
Lokale Omroep Asten Someren (SIRIS)
Een onbeschofte vraag.

Wat kost zoiets in de configuratie zoals jullie hem hebben?
Wij gebruiken ook Scala bij de Lokale Omroep Volendam Edam. Heeft ons denk ik iets van 6000 gekost, maar dan heb je ook wel een uitgebreide versie en volgens mij zaten er ook 2 sterke servers bij het bedrag inbegrepen.

Wij zijn er in ieder geval wel erg tevreden mee!

Tom.
Berichten: 139
Lid geworden op: 08 jan 2007 23:13

Bericht door Tom. » 24 feb 2008 13:00

Kijk hier ook eens naar: http://www.promed.nl/site/index.php?opt ... &Itemid=41

Relatief goedkoop, en ook erg eenvoudig pakket, maar het doet precies wat het moet doen, en dat zonder problemen.

Xeno
Berichten: 417
Lid geworden op: 25 aug 2006 00:56

Bericht door Xeno » 01 mar 2008 01:41

Dit is misschien een stomme vraag, maar ik werk bij een lokale omroep die geen tv-tak heeft dus vandaar dat ik het niet weet. Hoe werkt zoiets eigenlijk? Sluit je de uitgang van een pc (vga danwel s-video) aan op iets van een kabelmodulator ofzo? Of komt daar veel meer bij kijken?

Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5283
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Bericht door remco_k » 01 mar 2008 08:49

Xeno schreef:Dit is misschien een stomme vraag, maar ik werk bij een lokale omroep die geen tv-tak heeft dus vandaar dat ik het niet weet. Hoe werkt zoiets eigenlijk? Sluit je de uitgang van een pc (vga danwel s-video) aan op iets van een kabelmodulator ofzo? Of komt daar veel meer bij kijken?
Domme vragen bestaan niet. :))
Je kan het heel lux doen, en je kan het op de budget manier doen.
Die laatste is voor lokale omroepen de meest voor de hand liggende. Voor ons in ieder geval wel.

In feite is het heel erg simpel.
1. Regel een computer (in ons geval (nog) een compaq deskprotje 600 MHz)
2. Regel een fatsoenlijke VGA kaart, dual head. (Wij hebben een NVidia GeForce4 MX440, ook al een oudje)
3. Regel een modulator.

Die MX440 (maar ook meer dan genoeg andere VGA kaarten) heeft een S-VHS uitgang die met een verloopje van €0,50 om word gezet naar cinch. Even in de software aanpassen dat er geen S-VHS maar composiet (niet te verwarren met component) uit moet komen en je kan de boel al aansluiten aan de modulator (wel even met je kabelmaatschappij regelen tuurlijk.)

Je hebt nu een situatie waar windows een heel breed buroblad heeft, verdeeld over 2 monitoren met elk hun eigen resolutie en eigen deel van het buroblad. Links en Rechts. De S-VHS uitgang is je rechter monitor. Pas daarvan de resolutie aan op TV (720x576) en enige wat je nu nog hoeft te doen is software regelen die op het rechter deel van het buroblad z'n info gaat tonen.

Wij gaan met videobeelden experimenteren en nu merken we voor het eerst dat het goede oude compaq deskprotje niet snel genoeg is. Die gaan we dus vervangen, is de bedoeling.
www.digiplay.nl: SHOUTcast V2 streaming compleet met gratis web app, statistieken en SSL support!

Xeno
Berichten: 417
Lid geworden op: 25 aug 2006 00:56

Bericht door Xeno » 02 mar 2008 02:06

Dank voor de uitleg :)

Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5283
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Bericht door remco_k » 02 mar 2008 03:14

Xeno schreef:Dank voor de uitleg :)
Geen dank, Jij bent nog laat wakker. :))
www.digiplay.nl: SHOUTcast V2 streaming compleet met gratis web app, statistieken en SSL support!

Gesloten