Bingo FM dreigt te verdwijnen

Nieuws over lokale omroepen maar ook wat kan een lokale omroep aan zichzelf verbeteren? Of wat doet men juist goed?

Moderator: admin6

Plaats reactie
Greatski
Berichten: 399
Lid geworden op: 09 sep 2005 17:00

Bingo FM dreigt te verdwijnen

Bericht door Greatski »

Afbeelding
De gemeente Utrecht wil vanaf volgend jaar fors bezuinigen op de lokale omroep. Als deze plannen door de gemeenteraad worden goedgekeurd, zal Bingo FM in april 2023 moeten stoppen.

Wij denken dat Bingo FM nog steeds voor veel Utrechters belangrijk is voor ontspanning en informatie. We willen graag aan de raadsleden uitleggen waarom Bingo moet blijven en daar hebben we jouw hulp bij nodig.
Daarom vragen we aan jullie, onze trouwe luisteraars, wat Bingo FM voor jullie betekent. Bel ons in de studio om te vertellen waarom Bingo FM voor jou, je familie of collega’s zo belangrijk is.
Mail naar info@bingofm.nl om jouw verhaal met ons te delen.
Help ons de politiek te laten zien waarom Bingo FM moet blijven!
https://www.rtvutrecht.nl/omroep/345384 ... verdwijnen

Afbeelding
Orange
Berichten: 6034
Lid geworden op: 09 aug 2002 10:19

Re: Bingo FM dreigt te verdwijnen

Bericht door Orange »

Wel gek eigenlijk. RTV Utrecht participeert in een samenwerking van een aantal organisaties met als idee om de lokale omroep van Amersfoort en Leusden te worden. Daarin geven zij aan dat ze geen radio gaan doen, omdat dat niet meer van deze tijd is. "Wat we willen is géén lokale omroep ‘oude stijl’. Dus géén moeilijk vindbaar, slecht bekeken en peperduur televisiekanaal. En ook géén radiozender met een wanhopige houtje-touwtje programmering die voldoet aan de ingewikkelde publieke opdracht om 24/7 lokale luisteraars inhoudelijk te informeren."

Gek dat ze dat in Utrecht dan wel overeind willen houden. Ik vind het tegenstrijdig (en ben het overigens ook niet met bovenstaande quote eens).
density1
Berichten: 7080
Lid geworden op: 05 aug 2017 18:35

Re: Bingo FM dreigt te verdwijnen

Bericht door density1 »

Ze hadden ooit een initatief om een goede lokale omroep voor Utrecht op te richten en voorzetjes werden al gegeven door Midstad FM en ook Magic FM uit Maarssen had de intentie om een goede streekomroep te worden. Jammer dat dit nooit echt van de grond is gekomen en dat Bingo FM er uiteindelijk gekomen is terwijl er al zoveel stations zijn die dit format hanteren tegenwoordig. Ik vind daarom dat format voor een lokale omroep dus niet relevant.
GerjanCluistra
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 nov 2020 20:02

Re: Bingo FM dreigt te verdwijnen

Bericht door GerjanCluistra »

Mijn oude cluppie. Leuke tijd gehad daar, zou jammer zijn als het verdwijnt, juist ook vanwege de uitstekende luistercijfers.

Heb inmiddels wel begrepen dat de soep niet zo heet gegeten moet worden als ze word opgediend. Bingo FM kan ook gewoon blijven, de vraag is of de gemeente Utrecht de extra subsidie wil blijven verstrekken.
Plaats reactie