Stichting RTV Altena tekent bezwaar aan tegen gunning radiofrequentie 106.4 FM door Agentschap Telecom aan

Nieuws over lokale omroepen maar ook wat kan een lokale omroep aan zichzelf verbeteren? Of wat doet men juist goed?

Moderator: admin6

Plaats reactie
Fritske
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jul 2020 18:13

Stichting RTV Altena tekent bezwaar aan tegen gunning radiofrequentie 106.4 FM door Agentschap Telecom aan

Bericht door Fritske »

De publieke lokale media-instelling voor de Gemeente Altena RTV Altena heeft bezwaar gemaakt tegen de toewijzing / verhuizing van de FM 106.4 van OKE FM in Aalst (Gemeente Zaltbommel).
Vanmorgen was de (telefonische) hoorzitting naar aanleiding van dit bezwaar, georganiseerd door de juridische commissie van Agentschap Telecom.

RTV Altena wil graag gebruikmaken van de FM 106.4 om naar hun zeggen de luisteraars in de voormalige gemeente Aalburg te kunnen bedienen.

De Aalburgse Omroep Stichting (OKE FM) is het hier absoluut niet mee eens, heeft nadrukkelijk de procedures doorlopen zoals ze voorgeschreven zijn door Agentschap Telecom en ziet met vertrouwen de uitspraak naar aanleiding van deze hoorzitting tegemoet.
Het verweer van RTV Altena dat met alleen de FM 106.4 de luisteraars in de regio Wijk en Aalburg bediend zouden kunnen worden, is volgens het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting ongegrond omdat sowieso de oude frequentie FM 105.3 is teruggeven aan het Agentschap Telecom, die in feite direct inzetbaar is voor RTV Altena / Radio AFM, aldus voorzitter Willem Bakker.

De uitspraak is over een paar weken.
Plaats reactie