Midland FM Renswoude

Nieuws over lokale omroepen maar ook wat kan een lokale omroep aan zichzelf verbeteren? Of wat doet men juist goed?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Piet Puk
Berichten: 259
Lid geworden op: 18 apr 2011 11:14

Midland FM Renswoude

Bericht door Piet Puk » 26 sep 2016 19:59

Oei.....de volgende?

Midland FM, de regionale omroep voor Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg, staat op springen. De gemeente Veenendaal laat aan de raad weten dat Midland onvoldoende kan voldoen aan de financiële verplichtingen en op de rand van een faillissement staat.

Sinds bijna één jaar voert de gemeente Veenendaal overleg met het interim bestuur van de Stichting Radio en Televisie Veenendaal (RTVV). Dat interim bestuur is aangewezen door Stilok en SLOMN (radio Midland), die gebruik maken van de uitzendmachtiging die de gemeente vanaf 1999 toekende aan RTVV. Het interim bestuur heeft gewerkt aan een beleidsplan voor de toekomst.

Vanaf 2013 functioneerde RTVV niet meer optimaal. Dat had onder meer te maken met het opheffen van de kabelkrant en daarmee het wegvallen van inkomsten van adverteerders, het afnemen van bestuurskracht, onvoldoende naamsbekendheid, onderbezetting en onvoldoende inkomsten. Het interim bestuur concludeerde dat ,,RTVV een lege huls is zonder zelfstandige inkomsten, eigen vrijwilligers, zelfstandige programma's en studio."

Er is volgens de gemeente Veenendaal een radicale verandering nodig om Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg te blijven bedienen. RTVV wil van de gemeente een financiële bijdrage van 1,14 euro per wooneenheid in Veenendaal, wat neerkomt op ongeveer 30.000 euro jaarlijks. Er wordt gezocht naar een samenwerking met Omroep Ede. Op termijn kan de samenwerking mogelijk uitgebreid worden met Rhenen en Wageningen. ,,Een 'omroep FoodValley' heeft een groot bereik, kan rekenen op een financiële bijdrage van de deelnemende gemeenten en een veelvoud aan bedrijven in de regio voor advertentieverkoop en sponsoring."

Bij Midland FM is sprake van acute geldnood. ,,Onder de huidige omstandigheden redt de omroep het niet tot 2017." De gemeente Veenendaal is bereid om met kleine financiële middelen de omroep in stand te houden, waarbij ook wordt gerekend op steun van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Voorwaarde is dat er zicht is op een nieuwe organisatie.

Bron: Veenendaalse Krant 26-09-2016 http://veenendaalsekrant.nl/lokaal/regi ... gen-169148
Ik vind het wel gek maar ik vind het niet raar - Morrison

GerjanOpDreef
Berichten: 202
Lid geworden op: 21 jun 2015 21:45

Re: Midland FM Renswoude

Bericht door GerjanOpDreef » 10 dec 2017 21:05

Er is nieuws op dit gebied.

De lege huls RTVV (StiLOK Radio en Midland FM) is gefuseerd met SLOMN (Midland FM).

http://midlandfm.nl/nieuws/overig/3386- ... d-met-rtvv

Ik hoop dat Midland het gaat redden, maar vrees dat het niet mee zal vallen. De zender is door diverse omstandigheden niet meer wat het geweest is en heeft erg in kwaliteit ingeboet. Helaas. Dat was al het geval toen ik er een programma maakte en is er niet beter op geworden.

Gebruikersavatar
gerard909
Berichten: 1027
Lid geworden op: 29 aug 2004 21:35

Re: Midland FM Renswoude

Bericht door gerard909 » 11 dec 2017 13:40

Midland FM, luister het soms even in de auto. Mij valt de vage muziekmix dan altijd op. Vroeger was het een aardige lokale, kan me bijv. Jos Beentjes nog herinneren en ook JW Roodbeen die er een tijde dagelijks zat op vt's.

Hoe dan ook, hoop wel dat ze overleven.
Radio, maar met je maten.

Gebruikersavatar
Piet Puk
Berichten: 259
Lid geworden op: 18 apr 2011 11:14

Re: Midland FM Renswoude

Bericht door Piet Puk » 11 dec 2017 20:14

de muziekmix lijkt gebaseerd op het uitgangspunt: "Géén format is ook een format".....

Ook Erik van Roekel (nu Q Music) is zijn carrière hier begonnen, overigens.
Ik vind het wel gek maar ik vind het niet raar - Morrison

GerjanOpDreef
Berichten: 202
Lid geworden op: 21 jun 2015 21:45

Re: Midland FM Renswoude

Bericht door GerjanOpDreef » 13 dec 2017 00:16

Midland had vroeger inderdaad een betere muziekmix, met dank aan wijlen mister Midland, Piet Boers alias Edwin de Geus. Hij was de drijvende kracht achter het muzikale gedeelte van Midland en had destijds een deal gemaakt met de platenzaak van Dick Ott uit Veenendaal. Ott leverde muziek in ruil voor reclame op Midland.

Jan-Willem Roodbeen kan ik mij niet herinneren, maar Jos Beentjes wel. Die heeft mij destijds nog begeleid daar bij Midland. Een aardige kerel die destijds in deeltijd bij Midland werkte als programmaleider en samen met Piet Boers min of meer de dagelijkse leiding had bij de omroep.

Het Midland onder de bezielende leiding van Piet en Jos was destijds een van de betere lokale omroepen uit de omgeving.

Midland bedroop zichzelf toen zonder enige subsidie, want men had toen nog voldoende reclame inkomsten om de boel draaiende te houden. Dat liep op een gegeven moment iets terug, waardoor Jos Beentjes moest worden ontslagen en toen platenzaak Ott de deuren sloot was het eigenlijk wel gedaan met Midland. Het grappige is wel dat juist in die periode Erik van Roekel en Barend van Deelen doorbraken en de sprong naar Hilversum maakten. Daarnaast waren er nog de house dj's Nicky Romero, Noisecontrollers en Headhunterz die ook nog een programma maakten (een soort 'a state of trance').

Maar goed, hoe dan ook. Het gaat me aan het hard dat het zo slecht gaat met het radiostation. En het is maar goed dat Piet Boers niet mee kan luisteren, want van die muziekmix zou hij zich gegarandeerd omdraaien in het graf.

Plaats reactie