D&r start /stop airmix vraag

Technische vragen / problemen? Leg ze hier neer..

Moderator: admin6

Plaats reactie
DannyTeunissen
Berichten: 70
Lid geworden op: 16 jan 2020 21:17

D&r start /stop airmix vraag

Bericht door DannyTeunissen »

Dag allemaal.

Ik gebruik de faderstart op het paneel om een MP3 te starten. Dit kastje maakt gebruik van een puls.
Dit werkt goed .

Alleen als ik een MP3 wil stoppen heeft dit kastje nog een keer de zelfde puls nodig. (Dus moet ik me fader nog eens op en neer bewegen
Mijn vraag kan ik dit voor elkaar krijgen met me mengpaneel . (Airmix) als de fader naar beneden is de mp3 stopt.

Het kastje zit met 1 stereo jack in het paneel. En misschien zijn het jumper settings?? (Welke dan eventueel)

Hoop dat jullie me kunnen helpen.
Vrg Danny Teunissen
Gebruikersavatar
Dukard
Berichten: 1214
Lid geworden op: 18 mei 2004 00:35

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Dukard »

"Het kastje" ... ??? ... Neem aan dat "het kastje" niet van D&R is ???

Met meer details en hoe je de boel nu hebt aangesloten maak je een veel grotere kans op een antwoord. -bier
Aan VST-plugins passen geen 19" rack-oren ....
Gebruikersavatar
wave
Berichten: 1427
Lid geworden op: 06 mei 2008 18:37

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door wave »

De Airmix manual (hit nummer 1 als je er op Googled) legt op pagina 13 de start/stop functies uit en dat die op aparte connectoren zitten. De jumper settings staan op pagina 32. Aan de kant van de mixer lijkt D&R dus een duidelijke keuze te hebben gemaakt. Ik sluit me bij Dukard aan, meer details maken de kans op een nuttig antwoord groter -bier
It's only vintage if it works. Otherwise it's just old crap.
Gebruikersavatar
Aart Rietveld
Berichten: 960
Lid geworden op: 01 apr 2004 00:34

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Aart Rietveld »

Het lijkt mij volgens de handleiding wel mogelijk om met gebruik van alleen de faderstart-uitgang ook de stop-functie te faciliteren. Je moet dan (zie handleiding pagina 32) de jumpers M en N zo zetten dat je een continue-signaal krijg ipv. een puls (default instelling).
Vervolgens moet je de afspeelsoftware ook zo in kunnen stellen dat deze de afspelende track stop bij het wegvallen van het startsignaal.

Maar om dit te kunnen beoordelen moeten we, net zoals Dukard en Wave ook al aangaven, wel weten welke software je gebruikt!
Gebruikersavatar
Dukard
Berichten: 1214
Lid geworden op: 18 mei 2004 00:35

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Dukard »

Aart Rietveld schreef: 02 okt 2020 22:29 Maar om dit te kunnen beoordelen moeten we, net zoals Dukard en Wave ook al aangaven, wel weten welke software je gebruikt!
En dat niet alleen ... meer info over ... "het kastje" ... doet ook wel iets :))
Aan VST-plugins passen geen 19" rack-oren ....
DannyTeunissen
Berichten: 70
Lid geworden op: 16 jan 2020 21:17

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door DannyTeunissen »

Sorry sorry. Ja idd ik had "het kastje" even moeten uitleggen. Het een kastje van PMT europ hij vertaald het signaal naar midi. Ik gebruik mixxx als playout software. Ik weet niet professioneel maar werkt voor mij prettig.

De software stopt als ik een tweede singaal stuur door het kastje alleen de D&r nog zover krijgen dat hij dit gaat doen.
Gebruikersavatar
Dukard
Berichten: 1214
Lid geworden op: 18 mei 2004 00:35

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Dukard »

PMT kastje komt uit Luxemburg als ik het goed heb ... weet daarvan dat er voor verschillende mengerts ook verschillende uitvoeringen van zijn.

Voor beide functies als start- en stop (lees fade open en dicht) moet de tafel een puls geven. Zo werkt het op mijn Eela iig wel.

Wellicht heb je hier iets aan voor de juiste instelling:

---------------

7. AIRMIX JUMPER SETTINGS
TRIPLE INPUT MIC/LINE/LINE MODULE. Default
A=ANNOUNCER COM 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF OFF
B=TIMER 1+2=LINE A 2+3 = OFF 3 + 4 = ON ON
C=LINE ON-AIR2 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF ON
D=MIC ON-AIR2 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF OFF
E=MIC ON-AIR1 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF ON
F=LINE ON-AIR 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF OFF
G=DJ MIC 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF OFF
H=MIC TO MONITOR 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF OFF
I=LINE TO MONITOR 1 + 2 = ON 3 + 4 = OFF ON
K=LOW CUT 1 + 2 = OFF 3 + 4 = ON OFF
L=CUE LINE A START/STOP 1 + 2 = OFF 3 + 4 = ON OFF
M=STOP A OR START B 1 + 2 = CONT. 3 + 4 = PULSE PULSE
N=START A 1 + 2 = CONT. 3 + 4 = PULSE PULSE
O=START B 1 + 2 = STOPA 3 + 4 = START B STOP A
P=+48Volt (J23) 1 + 2 = OFF 3 + 4 = ON OFF
Q=AUX PRE/POST 1 + 2 = POST 3 + 4 = PRE POST
R=AUX PRE/POST 1 + 2 = POST 3 + 4 = PRE POST

-------------
Aan VST-plugins passen geen 19" rack-oren ....
DannyTeunissen
Berichten: 70
Lid geworden op: 16 jan 2020 21:17

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door DannyTeunissen »

Kijk nou nou kom ik ergens. Dit word een middagje testen . Maar denk dat puls - puls de beste optie lijkt . Ik zie nu dat er meerdere opties voor faderstart is . Top thanks.
Sjaak Leijting
Berichten: 24
Lid geworden op: 18 okt 2015 15:05

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Sjaak Leijting »

Hallo heren.
Weet iemand of dit pmt kastje ook op de aircom werkt met Station playlist studio?

Groet Sjaak
Gebruikersavatar
Dukard
Berichten: 1214
Lid geworden op: 18 mei 2004 00:35

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Dukard »

Denk dat je die vraag het beste bij Peter zelf kan neerleggen: https://www.pmteurope.com
Aan VST-plugins passen geen 19" rack-oren ....
Sjaak Leijting
Berichten: 24
Lid geworden op: 18 okt 2015 15:05

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Sjaak Leijting »

Ah ok,Bedankt zal ik doen.
Sjaak Leijting
Berichten: 24
Lid geworden op: 18 okt 2015 15:05

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Sjaak Leijting »

Station playlist werkt niet met midi, dus helaas, maar via via ben ik aan buttonstart gekomen van Verdonschot en ik had nog een velleman kit liggen v an mij freeplayer tijd, en dat werkt perfect met station playlist.
Gebruikersavatar
Dukard
Berichten: 1214
Lid geworden op: 18 mei 2004 00:35

Re: D&r start /stop airmix vraag

Bericht door Dukard »

Goed dat het werkt - hier ook 2x k8055 in gebruik ... -bier
Aan VST-plugins passen geen 19" rack-oren ....
Plaats reactie