schakelen van ene pc naar de andere

Technische vragen / problemen? Leg ze hier neer..

Moderator: admin6

Plaats reactie
Your Choice
Berichten: 67
Lid geworden op: 19 mar 2014 21:09

schakelen van ene pc naar de andere

Bericht door Your Choice »

Beste mensen, ik heb een vraagje betreft schakelen tussen 2 pcs met dezelfde stream.
ik zend mijn non stop uit op pc 1 en wil als ik live ga op pc 2 schakelen tussen mijn encoder, nu vraag ik mij af hoe doen jullie dit?
encoder pc 1 uit en pc 2 aanzetten? dan valt er een korte stilte.
ze zitten beide in dezelfde studio naast elkaar in hetzelfde netwerk.

kan deze vraag niet terug vinden op het forum

alvast dank

mvg joeri

jren
Berichten: 445
Lid geworden op: 23 okt 2002 09:08

Re: schakelen van ene pc naar de andere

Bericht door jren »

Ik denk dat dat lastig gaat worden omdat jouw beide pc's helemaal los van elkaar werken. Je kunt ze ook niet door elkaar laten lopen want dan krijg je denk ik een error.

Heb je geen pc o.i.d. (laptop, Rasberry) staan die als losse encoder kan fungeren? - klein mixertje ervoor en daar de twee pc's op aansluiten.

Maar wellicht heeft iemand anders een digitaal technische oplossing. Ik ben daar ook erg benieuwd naar.

WinnaarRadioring2023
Berichten: 852
Lid geworden op: 01 okt 2019 00:01

Re: schakelen van ene pc naar de andere

Bericht door WinnaarRadioring2023 »

Het mengpaneel tussen de computers en je encoder bouwen?

Gebruikersavatar
MFM
Berichten: 3447
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:56

Re: schakelen van ene pc naar de andere

Bericht door MFM »

Zo simpel mogelijk?

De on-air output van je mengpaneel naar Een input van de nonstop pc’s audiokaart
En dan een event”live” inplannen in je automatisering waardoor je na evt TOTH opener meteen overschakelt naar live, dus via je mengpaneel met daaraan je live pc kunt draaien.

(Er vanuit gaande dat je een beetje normale playoutsoftware hebt en dat je een mengpaneel gebruikt).

Gebruikersavatar
MFM
Berichten: 3447
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:56

Re: schakelen van ene pc naar de andere

Bericht door MFM »

—dubbel—

jren
Berichten: 445
Lid geworden op: 23 okt 2002 09:08

Re: schakelen van ene pc naar de andere

Bericht door jren »

WinnaarRadioring2023 schreef:
22 mar 2020 23:27
Het mengpaneel tussen de computers en je encoder bouwen?
Ja, je gebruikt een pc of barix als encoder. Die hebben een line-in voor de mixer.

Plaats reactie