StereoTool

Technische vragen / problemen? Leg ze hier neer..

Moderator: admin6

DeanScholte
Berichten: 102
Lid geworden op: 01 jan 2021 23:30

StereoTool

Bericht door DeanScholte »

Goedemiddag,

Weet iemand een goede preset voor StereoTool als je een beetje veel punch wilt in het geluid, niet teveel. Maar een beetje zon soort sound als wat Veronica heeft, een Orban Sound.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Het liefst een fm preset, maar het mag ook gewoon een normale preset zijn.

Ik hoor het graag.
Pascal. K
Berichten: 745
Lid geworden op: 02 apr 2019 20:09

Re: StereoTool

Bericht door Pascal. K »

DeanScholte schreef: 14 jun 2021 13:48 Goedemiddag,

Weet iemand een goede preset voor StereoTool als je een beetje veel punch wilt in het geluid, niet teveel. Maar een beetje zon soort sound als wat Veronica heeft, een Orban Sound.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Het liefst een fm preset, maar het mag ook gewoon een normale preset zijn.

Ik hoor het graag.
In stereotool staan werkelijk wel tientallen presets die goed klinken. Ik zou daar lekker mee gaan spelen en tweaken.

Bocha Studio One klinkt goed, ook de presets van Jeroen Platenkamp en Maurice Verschuuren zijn een goede basis.

FM preset is leuk maar wel wanneer je er een zender op aan sluit, voor streaming gewoon niet doen.


Oja en vergeet niet Mp3 over boord te gooien en loseless audio bron te gebruiken
DeanScholte
Berichten: 102
Lid geworden op: 01 jan 2021 23:30

Re: StereoTool

Bericht door DeanScholte »

Thanks voor de tips. Ja nou ja weet je wat het ding is. Als ik met de presets ga spelen dan word ik helemaal gek haha. Ik heb een soort dwangstoornis als ik een preset aanzet. Mijn handicap is een beetje dat ik er zoveel mee ga spelen totdat ik niet meer weet of het goed klinkt omdat ik altijd wil dat het een beetje een hitradio sound krijgt haha. Maar ja een beetje spelen kan hopelijk geen kwaad. Maar het liefst zou ik willen weten wat de beste preset is die zoveel mogelijk lijkt op Veronica bijvoorbeeld.
DeanScholte
Berichten: 102
Lid geworden op: 01 jan 2021 23:30

Re: StereoTool

Bericht door DeanScholte »

Ik zie op StereoTool inderdaad veel presets. Maar ik vraag me nou af of je het geluid van Optimod bijvoorbeeld ermee kan evenaren. Ik hoor vanuit verschillende kanten dat dat helemaal niet kan met een tooltje op de computer omdat dat simpelweg niet slim genoeg is.

Maar wat ik ook hoor is dat mensen zeggen dat bijvoorbeeld Breakaway One dat wel kan evenaren.
Pascal. K
Berichten: 745
Lid geworden op: 02 apr 2019 20:09

Re: StereoTool

Bericht door Pascal. K »

Dat zal niet veel veranderen als je een preset van een ander krijg of die standaard in stereotool zit.

Het niet slim zijn zal niet het probleem zijn... De processor generatie van nu is ook gebasseerd op software die in nette hardware zit.

Hoe meer werk je processor moet doen, hoe meer power je pc nodig heeft. Wil je het goed doen, dan kom je wel op een systeem uit die alleen voor processing gebruikt dient te worden en verder helemaal niets.
Pascal. K
Berichten: 745
Lid geworden op: 02 apr 2019 20:09

Re: StereoTool

Bericht door Pascal. K »

Calypso
Berichten: 189
Lid geworden op: 07 jan 2016 10:52

Re: StereoTool

Bericht door Calypso »

DeanScholte schreef: 14 jun 2021 15:12 Ik zie op StereoTool inderdaad veel presets. Maar ik vraag me nou af of je het geluid van Optimod bijvoorbeeld ermee kan evenaren. Ik hoor vanuit verschillende kanten dat dat helemaal niet kan met een tooltje op de computer omdat dat simpelweg niet slim genoeg is.

Maar wat ik ook hoor is dat mensen zeggen dat bijvoorbeeld Breakaway One dat wel kan evenaren.
Als je het geluid van een Optimod wilt, moet je een Optimod kopen. Elke processorbouwer (zowel software als "hardware") heeft z'n eigen opvattingen, en die kopieer je niet zomaar. Je zult een heel eind kunnen komen met StereoTool (zie bijvoorbeeld gewoon de preset sectie op het StereoTool forum), maar helemaal hetzelfde krijg je het nooit. Aan de andere kant is het zo dat ik persoonlijk het geluid wat je uit StereoTool kunt krijgen wat cleaner, moderner, vind.
Calypso
Berichten: 189
Lid geworden op: 07 jan 2016 10:52

Re: StereoTool

Bericht door Calypso »

DeanScholte schreef: 14 jun 2021 15:12 Ik hoor vanuit verschillende kanten dat dat helemaal niet kan met een tooltje op de computer omdat dat simpelweg niet slim genoeg is.
Als iemand dat tegen mij zou zeggen zou ik proberen m'n lach te houden en bij mezelf denken "toeten, blazen"...

Even serieus: hoe "slim" is een analoge processor, je weet wel, dat veelgeroemde geluid van een Orban 8100? Al die digitale processoren van tegenwoordig, denk je dat die net zoals een PC processor op software draaien? Natuurlijk ze hebben specifieke processoren, maar die draaien ook op algoritmes.

Maar goed, het is net als zoveel van dit soort geluidsdiscussies (welk element is het beste, is het vinyl of CD, buizen of transistorversterker, etc): allemaal smaak en smaak is bij een bepaalde groep mensen bepaald in wat ze willen horen omdat ze van horen zeggen hebben dat het beter is.
Gebruikersavatar
wave
Berichten: 1285
Lid geworden op: 06 mei 2008 18:37

Re: StereoTool

Bericht door wave »

DeanScholte schreef: 14 jun 2021 15:12 Ik zie op StereoTool inderdaad veel presets. Maar ik vraag me nou af of je het geluid van Optimod bijvoorbeeld ermee kan evenaren. Ik hoor vanuit verschillende kanten dat dat helemaal niet kan met een tooltje op de computer omdat dat simpelweg niet slim genoeg is.

Maar wat ik ook hoor is dat mensen zeggen dat bijvoorbeeld Breakaway One dat wel kan evenaren.
Dat heeft niets met slimheid van software te maken hoor. Elke processor heeft een eigen klank(kleuring), en daarmee ook z’n eigen fans. Bovendien wordt de uiteindelijke klank toch bepaald door de inregeling van de airchain, en de techs die dat tot in de vingertoppen beheersen zijn specialisten die hun sporen in de praktijk verdiend hebben. Voor jongens als Rob Korver, Eric Holzhauer of Peter van Beusekom (en nog wat anderen), neem ik wat dat betreft echt de hoed af.

Kortom: staar je niet blind op “het geluid van de Optimod”. Stereo Tool is een uitstekende en spotgoedkope processor, met het voordeel dat de levendige community een hoop presets beschikbaar heeft gesteld. Een naar wens klinkende preset gebruik je dan als basis, en naarmate je meer van de diverse opties gaat snappen kun je zelf je preset verder personaliseren. Als je daarbij de processor regelmatig even in bypass zet, wordt je vanzelf met je oor op de feiten gedrukt :)). Een Optimod e.d. moet je pas over gaan dromen als je de gedegen kennis hebt om zo’n complex ding ook zelf optimaal Inregelen. Wat je daarnaast ook nog mee kunt wegen, is dat jongeren veelal muziek luisteren op een tetterende telefoon, een boombox of zwaar kleurende oordopjes e.d. Daarop hoor je echt het verschil niet tussen de ene of de andere zendlijnprocessor….

Tip: bij FM transmissie wordt 50 uS pre-emphasis (in Amerika en Zuid-Korea 75 uS) toegepast, waarbij het signaal in de FM ontvanger weer wordt gede-emphasized. Op een stream is pre-emphasis echter een no go. Als je dit artikel leest, dan kun je zelf beredeneren waarom.
It's only vintage if it works. Otherwise it's just old crap.
JanL
Berichten: 849
Lid geworden op: 17 aug 2006 11:51

Re: StereoTool

Bericht door JanL »

De preset van Phatty - HotAC CHR klinkt ook behoorlijk goed.
DeanScholte
Berichten: 102
Lid geworden op: 01 jan 2021 23:30

Re: StereoTool

Bericht door DeanScholte »

Goedemorgen iedereen,

Weet iemand hoe het kan dat mijn microfoon ook wordt opgepakt als ik stevige compressie toepas? Dat is niet de bedoeling namelijk. Mijn microfoon klinkt nu ook overdreven gecompressed. Weet iemand hoe ik dat normaal krijg zonder dat ik de compressie lager hoef te zetten?
Gebruikersavatar
big T
Berichten: 3274
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Re: StereoTool

Bericht door big T »

Door de microfoon buiten ST om te laten gaan?
DeanScholte
Berichten: 102
Lid geworden op: 01 jan 2021 23:30

Re: StereoTool

Bericht door DeanScholte »

En hoe laat je je mic buiten StereoTool omgaan dan want hij wordt toch opgepakt. Ook als ik de processing voor de mic loskoppel dan hoor ik het nog steeds gecompressed. Je hoort duidelijk verschil als je StereoTool gaat laten blazen en wanneer het neutraler geluid is. Dat moet weg. De muziek moet lekker stampen en blazen en de mic moet normaal klinken.
Gebruikersavatar
big T
Berichten: 3274
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Re: StereoTool

Bericht door big T »

Waarom nu 2 topics geopend met deze (beginners) vraag?
De microfoon buiten stereo tool om laten gaan, als ST de oorzaak al is.
Je moet je afvragen waar de USB ven je behringer heen gaat, en bekijk de route daarvan in je pc.
Ik denk dat je de usb van je mengpaneel als ingang hebt staan bij ST, dan is het toch vanzelfsprekend dat alles wat je mengpaneel uit komt daar door gaat?

Het geluid wat uit je DBX komt, bied je die wel aan op een lijningang van de behringer?
Dus niet op de microfoon ingang want dan is het veel te veel van het goede, en daar slaat ST wel op aan.

Wil je dit niet dan zul je je microfoon pas na je geluidskaart moeten bij mengen.
Dus op je schuif van je mengpaneel komt de uitgang van je geluidkaart met muziek geprocest door ST.
Het geluid wat dan weer uit je mengpaneel komt bied je dan aan verder je keten in.
DeanScholte
Berichten: 102
Lid geworden op: 01 jan 2021 23:30

Re: StereoTool

Bericht door DeanScholte »

De output van de DBX die gaat naar een microfoonlijningang.
Gesloten