Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Technische vragen / problemen? Leg ze hier neer..
Plaats reactie
CAM
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 dec 2017 10:29

Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door CAM » 02 dec 2017 15:42

Kan iemand mij vertellen hoe je Omnia 9 de metadata aan de gang krijgt dus de titels naar stream.
Het programma waar ik me draai is OTS.

Gebruikersavatar
post-it
Berichten: 193
Lid geworden op: 10 feb 2005 17:46

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door post-it » 04 dec 2017 08:10

Ben ik ook wel benieuwd naar. Ik neem tenminste aan dat de topicstarter de Omnia 9/X bedoelt. De manual is niet heel duidelijk op dat vlak.

jessewillem
Berichten: 291
Lid geworden op: 08 aug 2008 20:23

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door jessewillem » 04 dec 2017 11:09

Dat gaat via een HTTP push met Omnia.9/9XE en alle varianten. Als het goed is, heeft Omnia ook een tooltje die een tekstbestand kan inlezen en de HTTP push ervoor kan doen.
"Mag ik een gratis Shoutcast server?
Nee, zet die plannen maar in de Icecast ;-)"
Een random quote van iemand op dit forum.

Gebruikersavatar
post-it
Berichten: 193
Lid geworden op: 10 feb 2005 17:46

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door post-it » 04 dec 2017 14:05

jessewillem schreef:
04 dec 2017 11:09
Dat gaat via een HTTP push met Omnia.9/9XE en alle varianten.
Dat heb ik idd begrepen.
jessewillem schreef:
04 dec 2017 11:09
Als het goed is, heeft Omnia ook een tooltje die een tekstbestand kan inlezen en de HTTP push ervoor kan doen.
En dat is waar ik naar op zoek ben. Wordt namelijk (voor zover ik weet) niet meegeleverd met de installer. En zoals al vermeld is de manual zeer summier hierover.

RiderXXX
Berichten: 634
Lid geworden op: 08 jun 2003 19:25

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door RiderXXX » 04 dec 2017 16:47

Tjee, bestaat Ots nog?


http://IP:port/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=Test123

Als je die URL oproept vanaf het IP dat je in de whitelist hebt gezet in Omnia moet het goedkomen. Je kan er een cronjobje voor inzetten oid met een scriptje die de titel vanaf de Ots API/webinterface (is die er nog?) ophaalt

Gebruikersavatar
post-it
Berichten: 193
Lid geworden op: 10 feb 2005 17:46

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door post-it » 05 dec 2017 12:48

RiderXXX schreef:
04 dec 2017 16:47
http://IP:port/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=Test123
Als je die URL oproept vanaf het IP dat je in de whitelist hebt gezet in Omnia moet het goedkomen.
Dat is nou precies wat ik niet begrijp... Ik snap de whitelist, ik begrijp ook het invullen van IP en poort, maar dan houdt het op. De gebruikte automatisering spuugt een .txt bestand uit met daarin titel en artiest. Dat bestandje wordt naar een gedeelde map op het netwerk geschoten en automatisch ververst. Werkt geweldig met Edcast en Airomate.

Maar hoe krijg ik Omnia encoder zover dat de info uit dat .txt bestand meegenomen wordt in de stream? Heb me er suf over gegoogled en een thread gevonden in het SAM forum en jet Radio DJ forum, maar volgens mij gaat het daar vooral over het genereren van info die naar de Omnia gepushed wordt? Of haalt de Omnia ergens 'iets' op? Ik ben echt de weg kwijt... :oops:

RiderXXX
Berichten: 634
Lid geworden op: 08 jun 2003 19:25

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door RiderXXX » 05 dec 2017 13:00

Tja, daar komt het knutselen weer aan te pas ;-)

Je moet met een bat of php script aardig ver kunnen komen.
Wij gebruikten vroegah altijd een lokaal webservertje en dat iedere xx seconden oproepen via de Task Manager of door een browser te openen met een refresh meta tag. http://localhost/script.php oid
Dit is voldoende in principe:

<?php
$song = urlencode(file_get_contents("playing.txt"));
file_get_contents("http://IP:port/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=".$song);
?>

Je kan dit dus ook op een externe webserver laten afhandelen zolang OTS RAC remote bereikbaar is voor die webserver...

Maar zonder knutselen komt het niet ver :P

CAM
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 dec 2017 10:29

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door CAM » 05 dec 2017 13:14

Dit gaat me even te snel voor een oude man!
Waar moet ik wat gaan invullen met mijn OTS?
Om dan iets te kunnen zien in dat metadata.

Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5128
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door remco_k » 06 dec 2017 16:26

In steno taal: OTS praat Frans, Omnia praat Duits. Je hebt een man-in-the-middle nodig die Frans vertaald naar Duits.

Ik denk dat RidderXXX je probeert te vertellen dat er geen kant en klare 'man-in-the-middle' oplossing voor bestaat. Hoewel ik me niet voor kan stellen dat Omni er niet een kant en klaar tooltje voor heeft...
Je zult er zelf iets voor moeten programmeren of scripten.
Sommige oude mannen kunnen dat, anderen niet. En da's geen schande overigens.
Kan je het niet en (belangrijker) wil je het niet kunnen: begin er dan niet aan, maar probeer iemand te vinden die je wil helpen en zich vertrouwd voelt met het inlezen van een tekst file en die inhoud vervolgens met een HTTP GET request kan doorzetten naar je Omnia.
SHOUTcast V2 stream? -> www.digiplay.nl compleet met gratis web app en SSL support!
Hoe onderzoek je een lastig technisch probleem:
Rule out everything that didn't happen, what's left is what probably happened.

CAM
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 dec 2017 10:29

Re: Hoe krijg ik Omnia Metadata aan de praat

Bericht door CAM » 07 dec 2017 19:35

Ben weer een klein stapje verder,heb een tool filepoll geen idee of hij duits praat :D
Heb daar dus dit in gevuld http://IP:port/parameter/pgm_0/enc/stream_metadata=Test123
Dan zie ik inderdaad in mijn metadata Test 123..

Maar nu nog de songs!
Heb al van alles geprobeerd zoals bijv artist=$artist$&title=$title$
Heeft iemand nog een idee?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast