winamp met meerdere DSP's

n00b? Beginner? Newbie? Stel je vragen hier.

Moderators: admin6, admin6, admin6, admin6, admin6

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 17 jun 2014 22:46

Zelfs ik ben met streamen begonnen............
Winamp 5.666 plus shoutcast DSP 1-9-0 windows op een win 7, 32 bits machine.
Soundprocessing: Stereotool DSP!
Met welk programma kan ik 2 of meer DSP's laden.......
MuchFX en Multiple-DSP-stacker werken niet.
Wat doe ik fout, wat moet anders?
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
Waggel
Berichten: 864
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:31

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Waggel » 18 jun 2014 12:29

Welke DSP wil je nog meer gebruiken ? SQR-Crossfader ?
Zoja is dat samen met Stereotool heel goed mogelijk.

Selecteer in Winamp bij uitvoer Stereotool. Vervolgens selecteer je bij DSP/Effect in Winamp
SQR-Crossfader. Als je dat samen open hebt kan je bij instellingen van SQR-Crossfader nog een DSP-pligin kiezen
en daar selecteer je dan Shoutcast Source. Als je dan gaat streamen neem je en Stereotool en SQR-Crossfader mee
en zal je dat ooks zodanig op je stream horen.

Succes .

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 18 jun 2014 13:24

Stereotool staat bij mij in de map DSP/EFFECTS, hoe krijg ik dit naar de map UITVOER?

Ik ge bruik geen SQR-crossfader, het gaat gewoon(?) over zwart.
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
Waggel
Berichten: 864
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:31

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Waggel » 18 jun 2014 13:46

Beschrijving geld in combi met Crossfader.
Is er op Google niets te vinden onder ' Meerdere DSP-plugins te gelijk gebruiken in Winamp' ?
Naar mijn weten moet het wel mogelijk zijn.
Nog even gekeken maar als ik Shoutcast Source bij DSP/Effect kies staat Stereotool bij mij automatisch
bij Uitvoer en kan ik die kiezen.

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 18 jun 2014 13:57

Selecteer in Winamp bij uitvoer Stereotool.
Stereotool komt bij mij alleen voor in de map 'dsp/effects'........
Als ik stereotool in de map 'uitvoer' kan krijgen is het probleem opgelost, in de map 'dsp/effects' komt dan alleen shoutcast-source...
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
Waggel
Berichten: 864
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:31

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Waggel » 18 jun 2014 14:06

Geen idee. Oplossing is er wel.
Laat Stereotool in DSP/Effect staan. Google even op SQR-Crossfader en instaleer dat.
Selecteer SQR-Crossfader bij bij Uitvoer. Daarna bij instellingen van Crossfader onder mapje
DSP daar selecteer je vervolgens Shoutcast Source dit werkt perfect en je hebt er ook
een Cossfader bij. Dit heeft hier maanden zo perfect gedraaid.

StereoTool en Shoutcast Source zijn bijde DSP-plugins en op de manier zoals hier boven kan je
ze wel bijde tegelijk gebruiken wat in ieder geval stabiel werkt.

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 18 jun 2014 15:27

Bedankt Waggel!
Bij het zoeken naar de SQR-crossfader DSP, dit heet nu 'SqrSoft_Advanced_Crossfading_Output' kwam ik ook een andere DSP tegen: Multiple_DSP_2_3_4_5 ! Nu kunnen én stereotool én shoutcast-source in de DSP-map!
Overigens, dit is geheel persoonlijk, zitten er m.i. teveel toeters en bellen in de SQR- crossfader, maar het werkt wel op de aangegeven manier. :D
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
Waggel
Berichten: 864
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:31

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Waggel » 18 jun 2014 15:44

Klopt de naam had ik ff fout maar komt op zelfde neer.
Die crossfader is makkelijk Doe volgende :

Zet bij alle 2 X-fade op groen en daaronde op Smartmix
verder bij advanced op diable adds en verde onder kopje crossfade
Max Length 8000 ms Min 75 ms en het werkt toppie zo heb ik het zelf nu ook ingesteld.
Luister maar of het wat voor je is.
Door Smartmix te gebruiken wordt het instellen een eitje en zijn toeters en bellen weg
enkel de kleine dingentjes die ik erbij beschrijf.

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 18 jun 2014 17:33

Het draait nu. :))
Nu nog een passende stereotool-preset!
Er wordt semi-klassiek/jazz gedraaid, instrumentaal, soms wat vocaal, het gros is 50er, 60er en 70er jaren.
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
Waggel
Berichten: 864
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:31

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Waggel » 18 jun 2014 17:46

Wil je wel die van ons sturen zodat je daar zelf je draai aan kan geven.
Moet je me even je e-mail via PB sturen dan zorg ik dat het bij je komt
(als het meezit nog voor Nederland - Australie) -bier

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 18 jun 2014 21:03

Bedankt voor het aanbod, ik ga eerst zoeken naar een handleiding en ander leesvoer m.b.t. stereotool.
Nu draait er de preset 'constant volume, increased stereo'.
Als ik er niet uitkom komt er wel een PM je kant op met email adres. :))
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
Waggel
Berichten: 864
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:31

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Waggel » 18 jun 2014 21:29

Goed man ik hoor het wel. Veel kan je vinden op http://www.stereotool.com" onclick="window.open(this.href);return false; en
het forum aldaar.

Mies van Dijcken
Berichten: 23
Lid geworden op: 06 nov 2014 18:33

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Mies van Dijcken » 18 nov 2014 08:45

Beste v. ijl,

Zit hier met exact dezelfde constructie maar krijg het vooralsnog niet aan de praat. Ik gebruik winamp (laatste versie 5.66), Shoutcast dsp plugin 2.3.5 en stereotool
Het lukt me om:
- in Winamp een bestand af te spelen wat dan door stereotool gaat en vervolgens te beluisteren is via de koptelefoon.
- in Winamp een bestand af te spelen en dat vervolgens te streamen via de shoutcast plugin.
- in Winamp een extern audiokanaal (mixer/line input) binnen te laten komen en dat vervolgens te streamen via de shoutcast plugin.

Het lukt niet om 2 dsp plugins tegelijkertijd te gebruiken, dus line in -> Winamp -> stereotool dsp -> Shoutcast dsp
Uiteraard wil ik wel processing gebruiken............

Heb een dsp-stack (multipledsp) geprobeerd (zoals in het forum van stereotool beschreven staat) om zo 2 dsp's tegelijk te kunnen gebruiken. Ik zie dsp-stack in mijn dsp menu van winamp. Hierbinnen kan ik de volgorde aanpassen van de geinstalleerde dsp's en er een vinkje voor zetten. Maar wat ik ook doe het line-in signaal word door shoutcast op stream gezet ZONDER processing.

Ga ervan uit dat er meer mensen dezelfde setup gebruiken en hoop dan ook dat iemand de gouden tip heeft!

Zie screenshot van het dsp scherm en het scherm van multipledsp:

Afbeelding

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1840
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door v.ijl » 18 nov 2014 11:31

Hallo Mies van Dijcken,
Ik heb dezelfde ervaring, maar bij mij heeft het line-in gebeuren een zeer lage prioriteit en heb dit niet verder uitgezocht.
Winamp staat in shuffle mode (play out), in het DSP-menu staat de al eerder genoemde DSP-stacker, en hierin bevindt zich SHOUTCASTsource DSP v1.9 en (in plaats van StereoTool) SQRsoft compressor-limiter v2.0.

Kan je helaas niet verder helpen.
en dan is er koffie......

Mies van Dijcken
Berichten: 23
Lid geworden op: 06 nov 2014 18:33

Re: winamp met meerdere DSP's

Bericht door Mies van Dijcken » 18 nov 2014 20:05

Beste v.ijl,

bedankt voor uw reactie. Misschien dat er nog iemand anders reageert; we zullen niet de enige zijn die een shoutcast stream willen draaien met processing...

Plaats reactie