EnergyFM Reunie

Discussieer over de regionale omroepen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
karelhuis
Berichten: 74
Lid geworden op: 07 okt 2002 19:38

EnergyFM Reunie

Bericht door karelhuis » 30 mar 2013 14:01

Plattelandspopradio Energy-FM komt terug in april

DAMWÂLD – Na een lange tijd radiostilte komt Energy-FM in april weer terug op de radio. De vroeger zo populaire zender in de regio rondom Dokkum/Damwâld houdt in het eerste weekeinde van april een grote reünie. Een speciale commissie werkt op dit ogenblik hard aan de tijdelijke terugkomst op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april. Tijdens de speciale uitzendingen is publiek van harte welkom, vertelde één van de initiatiefnemers dj Dirk Winkel in de Weekend Nieuwsshow van Streekomroep RTV NOF.

Het overgrote deel van de medewerkers van de populaire zender uit Noordoost Friesland van exact twintig jaar geleden is intussen getraceerd. Een van de dj’s heeft zelfs zijn vakantie naar Bali omgezet om mee te kunnen werken aan de reünie. De uitzendingen worden dit keer niet verzorgd vanuit de voormalige studio in de oude melkfabriek, maar komen op een steenworp afstand vanuit De Snuter aan de Achterwei in Damwâld. Dit is de kantine van de kaats- en schaatsvereniging. In de week voorafgaande aan het speciale weekeinde wordt er muziek gedraaid zoals de luisteraars van Energy-FM gewend waren in het begin van de jaren ‘negentig’.Zaterdagavond is er een groots feest onder de naam The Energy of the 90’s in de feesttent bij De Boppeslach in Damwâld. Het evenement wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met tentenverhuurbedrijf Van Kammen uit Oosternijkerk. Optredens zijn er onder meer van acts als Twenty4Seven, de Party Animals en de Doelleazen. Jelle B en Mink zijn met de Doelleazen achter de schermen druk bezig met een bijzonder project ter gelegenheid van de terugkeer. Natuurlijk zijn ook de dj’s van de Energy Discoshow zaterdagavond paraat om de hits van toen te draaien.

De reünie-uitzendingen van Energy-FM zullen in een groot deel van Noordoost Friesland te beluisteren zijn. Via internet is nu overigens al een stream met oude jingles en muziek uit de jaren ’80 en ’90 te horen. Meer informatie is te vinden opwww.facebook.com/energyreunie. Ook via twitter @energyreunie zijn de nieuwste ontwikkelingen te volgen of op http://www.radioenergyfm.nl" onclick="window.open(this.href);return false; (met medewerking van Com7 uit Dokkum). Streekomroep RTV NOF voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. is tevens media-partner van het evenement.Radio Energy-FM zond uit vanuit de voormalige melkfabriek in Damwoude (Friesland). De antennes stonden boven op de schoorsteen. (en ze staan daar nu nog steeds) Energy-FM had een vaste weekendprogrammering. Tijdens de kerstvakanties verzorgen ze marathonuitzendingen. De zender werd in de jaren 80 opgericht.
Radio Energy-FM had een “volks format” wat betekende dat je buiten de “Hapklare Hits” ook platen van bijvoorbeeld BZN en Corry Konings hoorde. Bekende fenomenen op Radio Energy-FM waren De Fopman, de Local Hero of the week, en het krantje Luchthappers en ethervreters. Kreten als je kameradio, Noord-Oost Frieslands Plattelandspopradio en de Copyrightplaat hoorde je regelmatig voorbij komen. Voor de vormgeving van de zender, jingles ed., had men goed naar de vormgeving van hitradio Veronica op drie geluisterd. Opvallend was dat op Energy ook een aantal vrouwelijke DJ’s had.

Het station werd, net als de andere grote radiostations, een aantal jaren door de autoriteiten met rust gelaten. In december 1991 begon de ellende voor Energy-FM. Ze werden twee keer in één week uit de lucht gehaald. Beide keren werd alleen de zender in beslag genomen. Na een periode van radiostilte hervatte Energy-FM haar uitzendingen en werd wederom razend populair.

In 1993 startte de RCD een nieuw offensief tegen de piraten in de Friese Wouden. Energy koos eieren voor haar geld en ging samenwerken met de Lonof. Destijds de lokale omroep van Dokkum.

Energy verzorgde op de doordeweekse middagen en in het weekend ‘s avonds een raamprogramma voor de Lonof. De programma’s werden in Damwoude gemaakt en via een straalverbinding naar de studio van de Lonof in Dokkum gestruurd. De zender zond nu ook reclame uit. Als piraat draaide Energy op non-commerciele basis.

Begin 1994 kwam er een einde aan deze samenwerking wat ook het “einde” betekende van Energy FM.
http://www.radioenergyfm.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Weblog: www.karel.fm

De Nachtwacht
Berichten: 1424
Lid geworden op: 12 aug 2013 13:50

Re: EnergyFM Reunie

Bericht door De Nachtwacht » 11 feb 2018 21:30

Ik kwam er deze week achter dat ze terug zijn als webstation. Heb de zender op fm nooit gehoord maar kwam 'm bij toeval tegen. Leuk format.
www.radioenergyfm.nl

Gebruikersavatar
Echtwel
Berichten: 2767
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:04

Re: EnergyFM Reunie

Bericht door Echtwel » 12 feb 2018 08:56

NRG FM , RadioNRG of radioenergy die namen worden zoveel gebruikt online en op FM zie door het bos de bomen niet, wel een goede site trouwens succes er mee -bier

Madurodam FM
Berichten: 1421
Lid geworden op: 10 okt 2002 15:06

Re: EnergyFM Reunie

Bericht door Madurodam FM » 12 feb 2018 10:48

Yep, wij hadden in Delft legaal een tijdje het hitstation NRG (Next Radio Generation), maar sprak je uiteraard op z'n Engels als Energy uit. Zelfde gaat op voor het Franse NRJ, een heerlijke zender die ook buiten Frankrijk bezig is en zelfs heel even de Nederlandse markt aan het verkennen was.
"de grootste hits voor 't kleinste stadje van Nederland"

Gebruikersavatar
Echtwel
Berichten: 2767
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:04

Re: EnergyFM Reunie

Bericht door Echtwel » 12 feb 2018 15:18

Madurodam FM schreef:
12 feb 2018 10:48
Yep, wij hadden in Delft legaal een tijdje het hitstation NRG (Next Radio Generation), maar sprak je uiteraard op z'n Engels als Energy uit. .....
En dat was een fantastische station ik luister regelmatig naar en was zijn tijd ver vooruit !!!

rutgrrr
Berichten: 3064
Lid geworden op: 28 apr 2009 11:25

Re: EnergyFM Reunie

Bericht door rutgrrr » 13 feb 2018 17:17

Echtwel schreef:
12 feb 2018 15:18
Madurodam FM schreef:
12 feb 2018 10:48
Yep, wij hadden in Delft legaal een tijdje het hitstation NRG (Next Radio Generation), maar sprak je uiteraard op z'n Engels als Energy uit. .....
En dat was een fantastische station ik luister regelmatig naar en was zijn tijd ver vooruit !!!
Maar dat is niet waar het hier over gaat :???:
Offtopic is het nieuwe ontopic.

De Nachtwacht
Berichten: 1424
Lid geworden op: 12 aug 2013 13:50

Re: EnergyFM Reunie

Bericht door De Nachtwacht » 13 feb 2018 18:03

Het is misschien ook niet echt een discussie waardig onderwerp als ik de reacties zo eens lees. Maar er is hier altijd erg veel belangstelling voor oude fm piraten (uit de 80s en 90s) die terug zijn als internetstation. Vandaar dit "schopje" van dit oude topic toen ik hun website deze week toevallig tegen kwam.

Plaats reactie