Rechtszaak 100%NL tegen NPO

Alles wat met landelijke omroepen te maken heeft.
Oortjes
Berichten: 4900
Lid geworden op: 22 feb 2004 19:21

Re: Rechtszaak 100%NL tegen NPO

Bericht door Oortjes » 09 jan 2019 20:17

DX'r schreef:
09 jan 2019 19:29
Ben eigenlijk meer benieuwd waarom RADIONL geen rechtzaak tegen Sterren.nl heeft opgestart.
Of is er soms sprake van belangenverstrengeling tussen RADIONL en sterren.nl
Ook hebben we de nogal aparte constructie met Bingo FM als lokale omroep in Utrecht, of is het eigenlijk ook sterren.nl :oops:
Ik zou niet weten welke band er is tussen RadioNL en Sterren.nl. Wel zie ik samenwerking tussen deze stations, bijvoorbeeld bij het Mega Piraten Festijn.

Bingo FM is de lokale omroep van Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht. Dat is gewoon een lokale omroep die aan alle voorwaarden voldoet. Om onderscheid te maken met het provinciale Radio M van hetzelfde RTV Utrecht, is er voor een afwijkend muziekformat gekozen. Daar is een lokale omroep vrij in.
Rock 'n roll is better than music!

EtherScout
Berichten: 1389
Lid geworden op: 11 dec 2010 20:40

Re: Rechtszaak 100%NL tegen NPO

Bericht door EtherScout » 10 jan 2019 10:51

JanL schreef:
09 jan 2019 11:50
Procedures zijn er om opgevolgd te worden evenals regels. Dus SterrenNL moet tijdelijk de ether uit.
Zeker, regels zijn regels. Maar kijk ook naar de andere kant van de zaak. Het argument van Visser dat er geen ruimte zou zijn voor zijn themakanalen is gewoon klinkklare onzin. Hij kiest ervoor om zijn DAB+ruimte te verhuren aan Radio Maria. Hij kiest ervoor om drie, in plaats van vier stations in zijn DAB+ruimte te plaatsen. Hij kiest ervoor om geen extra DAB+ruimte te huren. Zakelijk gezien is vooral die laatste keuze op dit moment wel zo verstandig, maar dat neemt niet weg dat het wel degelijk kan.

Ik zeg: regel die officiële toestemming, maar jaag niet alle DAB+luisteraars weg, die net in nieuwe ontvangers geïnvesteerd hebben. Het nu nog nieuwe platform DAB+ heeft die diversiteit in aanbod nu eenmaal keihard nodig! Zodra de DAB+frequenties zijn heringedeeld (zie Taskforce) en geveild, kun je opnieuw kijken naar de verhouding publiek-commerciëel.

Plaats reactie