Veranderingen Radio Veronica

Alles wat met landelijke omroepen te maken heeft.

Moderator: admin6

Plaats reactie
Pot
Berichten: 2611
Lid geworden op: 21 mei 2018 14:15

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Pot »

Orange schreef: 01 dec 2021 23:17
Pot schreef: 01 dec 2021 22:22
Orange schreef: 01 dec 2021 21:52 Een hoop aannames waar niets van klopt.
- Daar heeft Tim niets over te zeggen: nou zeker wel, Stenders geeft de dj's juist de ruimte en Tim heeft er dus zeker wel wat over te zeggen.
- ...omdat ze er qua presentator op achteruit gaan: dat mag jouw mening zijn, maar Tim Klijn is een hele goede dj die uitstekende ochtendshows maakte met Rick en Niels. Dat lijkt me verre van een achteruitgang. Genee is anders dan Klijn, dat wel. Maar dat is niet een achteruitgang.
- Stoppen met volkse muziek: Ja dat draaiden ze af en toe en zal vast minder worden. Maar zoveel is het nou ook weer niet.
- Stenders wou inderdaad meer muzikale vrijheid voor de DJ's, maar dat betekent niet dat Tim nu zelf kan bepalen wat hij wil draaien. Ik zeg niet voor niets: "daar heeft hij niet zoveel over te zeggen". Zijn playlist wordt waarschijnlijk gewoon samengesteld door Rick Romijn, net als bij Genee. Daarbij vraag ik me af of Genee (op zo nu een dan een volks nummer na) zich bemoeit met de muziekkeuze. Daarvoor zit Rick er. Daarnaast is Rick gewoon muzieksamensteller bij Veronica, onder de vleugels van Stenders.
- Ja ze gaan er qua presentator op achteruit. Met Wilfred Genee had je een sterke presentator én een naam. Tim is een prima hitradiojock en viel aardig in voor Evers met Rick en Niels, maar zet de doorsnee luisteraar voor Tim de radio aan? Nee. Eerder voor Genee (hoewel er bepaalde luisteraars juist niet naar Genee luisteren). Genee kon er wel eens met gestrekt been ingaan; dat zie ik Tim niet doen. Daarmee verliest het programma een randje, waardoor VI het waard was om te luisteren.
- Zeg ik ergens dat ze het vaak draaien? Ik zeg alleen dat Genee graag volkse muziek wou. Dat is zijn genre. Ik vraag me af of Tim dit ook wil.
Natuurlijk maakt Rick de playlist, maar Tim heeft er heel veel over te zeggen. Hij gaat echt niet ieder nummer aanpassen, waarom zou hij ook? Maar hij kan van alles aanpassen als hij wil.
In de vergelijking Klijn en Genee beschrijf je wat de verschillen zijn, maar dat zegt nog steeds niets over dat de presentatie er op achteruit gaat. Het is alleen anders. En je stelt dat de doorsnee luisteraar de radio er niet voor aanzet. Dat is een stelling die je niet kan onderbouwen. En jij vindt het randje van VI een reden om te luisteren (ik ook overigens), maar de doorsnee luisteraars heeft misschien wel liever iets minder een randje.
Jij geeft aan dat stoppen met volkse muziek voor jou een logische verandering is. Ik geef aan dat die verandering dan wel meevalt, want zoveel volkse muziek wordt er nou ook weer niet gedraaid.
Hoe kom je erbij dat Tim heel veel te zeggen heeft, als hij niet eens de playlist voor VI samenstelt, aangezien Rick Romijn dat waarschijnlijk zal doen. Rick zit er niet voor niets.

VI Radio is een soort van versie van VI TV. Daar past juist een presentator bij als Genee. Soms irritant, maar scherp. Wil je ESO-light, dan kun je beter kiezen voor Tim.
In de huidige vorm vind ik Tim dus een achteruitgang.

Ik zeg nergens iets over de hoeveelheid volkse muziek. Ik zeg dat Genee dit wou, aangezien het zijn genre is. In andere programma's hoor je het vrijwel nooit. Bij VI in verhouding tot andere programma's vaak. Het is logisch te noemen omdat ik verwacht dat Tim er niet veel mee heeft en het genre nou niet echt past bij Veronica.
Oren open!
Orange
Berichten: 5774
Lid geworden op: 09 aug 2002 10:19

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Orange »

Pot schreef: 02 dec 2021 16:04 Hoe kom je erbij dat Tim heel veel te zeggen heeft, als hij niet eens de playlist voor VI samenstelt, aangezien Rick Romijn dat waarschijnlijk zal doen. Rick zit er niet voor niets.
De playlist samenstellen en er iets over te zeggen hebben, zijn echt twee heel verschillende dingen.
Pot schreef: 02 dec 2021 16:04 VI Radio is een soort van versie van VI TV. Daar past juist een presentator bij als Genee. Soms irritant, maar scherp. Wil je ESO-light, dan kun je beter kiezen voor Tim.
In de huidige vorm vind ik Tim dus een achteruitgang.
Ze zijn idd verschillend. Maar met het verdwijnen van VI van de televisie en het vertrek van Genee bij de radio, is het waarschijnlijk helemaal niet de bedoeling VI te handhaven. Het wordt een ander programma, wie het ook overneemt. Dan is Tim Klijn qua presentatie geen achteruitgang.
Pot schreef: 02 dec 2021 16:04 Ik zeg nergens iets over de hoeveelheid volkse muziek. Ik zeg dat Genee dit wou, aangezien het zijn genre is. In andere programma's hoor je het vrijwel nooit. Bij VI in verhouding tot andere programma's vaak. Het is logisch te noemen omdat ik verwacht dat Tim er niet veel mee heeft en het genre nou niet echt past bij Veronica.
Nogmaals, dat klopt. Maar het maakt niet zoveel verschil, want zoveel volkse muziek wordt er al niet gedraaid.
DavyGer
Berichten: 1072
Lid geworden op: 31 mei 2013 23:00

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door DavyGer »

Ik schakelde net pas in, maar alweer een bijzondere radio avond op Veronica. Hopelijk doen ze dit vaker, want die avonden waren top op 2.
BDL
Berichten: 87
Lid geworden op: 30 dec 2018 20:47

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door BDL »

De yacht rock special gisteren was dit alleen tijdens de uitzendingen van Marissa en One Night Stenders?
DavyGer
Berichten: 1072
Lid geworden op: 31 mei 2013 23:00

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door DavyGer »

BDL schreef: 04 dec 2021 08:55 De yacht rock special gisteren was dit alleen tijdens de uitzendingen van Marissa en One Night Stenders?
Dat klopt. Tim Klijn was daarvoor al op de radio maar dat was nog regulier. Wel respect verder, zo lang achter elkaar zenden.
Herman ven Schippers
Berichten: 1835
Lid geworden op: 19 okt 2017 14:46

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Herman ven Schippers »

Ik zou als Veronica zijnde proberen om Rob Janssen los te weken bij 3FM, die kan imo echt wel een drive-time show dragen bij een zender als Veronica. Dan heb je een creatieve radiomaker in je team die kan uitgroeien tot ankerpunt van je zender.
density1
Berichten: 5971
Lid geworden op: 05 aug 2017 18:35

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door density1 »

Rob Janssen? Op basis van wat zou hij bij Veronica passen? Ik zie dat niet.
Herman ven Schippers
Berichten: 1835
Lid geworden op: 19 okt 2017 14:46

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Herman ven Schippers »

density1 schreef: 04 dec 2021 13:29 Rob Janssen? Op basis van wat zou hij bij Veronica passen? Ik zie dat niet.
Ik draai het om, op basis van wat zou hij volgens jou níét bij Veronica passen? Momenteel heeft Veronica niet echt één bepaalde soort dj's.
density1
Berichten: 5971
Lid geworden op: 05 aug 2017 18:35

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door density1 »

Hij past niet in het rock/pop profiel van Veronica, net zo min hij eigenlijk om diezelfde reden niet bij 3FM past maar meer bij een volkse zender.
Coolwine
Berichten: 84
Lid geworden op: 19 mei 2018 14:16

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Coolwine »

DavyGer schreef: 03 dec 2021 20:33 Ik schakelde net pas in, maar alweer een bijzondere radio avond op Veronica. Hopelijk doen ze dit vaker, want die avonden waren top op 2.
Vanmiddag de yachtrock special van gisteravond terug geluisterd. Top radio!
Gebruikersavatar
Phoenix
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 okt 2003 16:25

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Phoenix »

density1 schreef: 04 dec 2021 15:46 Hij past niet in het rock/pop profiel van Veronica, net zo min hij eigenlijk om diezelfde reden niet bij 3FM past maar meer bij een volkse zender.
Toch niet vanwege zijn alter ego Lamme Frans, want dan zou Jurjen ‘Snollebollekes’ Gofers ook niet bij Veronica of 538 passen.

Jansen is hier vaak genoemd als versterking voor Veronica, 538 of Q. Dat dat niet gebeurd is zegt waarschijnlijk genoeg. Hij is immers een behoorlijk commerciële jongen.

Verder geloof ik niet dat er grote namen in de rij staan voor een plekje op dit Veronica. Veronica is een erg marginale zender en onder Stenders nog marginaler geworden. En de kans dat er over een jaar weer andere wind waait is heel groot.
"Waar zou de radio zijn zonder Phoenix."
✄—————————————————————————————————
Disclaimer:
Ik ben niet verantwoordelijk voor uitspraken geuit door ‘Phoenix’ op andere online platformen.
density1
Berichten: 5971
Lid geworden op: 05 aug 2017 18:35

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door density1 »

Dat valt nog maar te bezien. Als dat niets wordt, dan is het over en sluiten voor Veronica en het merk Veronica op de radio...
Oortjes
Berichten: 6252
Lid geworden op: 22 feb 2004 19:21

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Oortjes »

Phoenix schreef: 04 dec 2021 16:19 Verder geloof ik niet dat er grote namen in de rij staan voor een plekje op dit Veronica. Veronica is een erg marginale zender en onder Stenders nog marginaler geworden. En de kans dat er over een jaar weer andere wind waait is heel groot.
Je hebt weinig vertrouwen meer in je favoriet?

Radio Veronica is geen grote zender meer, maar marginaal is overdreven. Landelijk 3% totaal en 4% commercieel aantrekkelijke doelgroep, is niet marginaal.

Zelf denk ik dat het een uitdaging kan zijn de historische naam weer op 5% of meer te brengen, zoals het ooit was met mannen als Adam Curry, Bart van Leeuwen, Ferry Maat en Rob van Someren.
Rock 'n roll is better than music!
Johanneke
Berichten: 1869
Lid geworden op: 26 apr 2003 19:46

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Johanneke »

Oortjes schreef: 04 dec 2021 17:08
Phoenix schreef: 04 dec 2021 16:19 Verder geloof ik niet dat er grote namen in de rij staan voor een plekje op dit Veronica. Veronica is een erg marginale zender en onder Stenders nog marginaler geworden. En de kans dat er over een jaar weer andere wind waait is heel groot.
Je hebt weinig vertrouwen meer in je favoriet?

Radio Veronica is geen grote zender meer, maar marginaal is overdreven. Landelijk 3% totaal en 4% commercieel aantrekkelijke doelgroep, is niet marginaal.

Zelf denk ik dat het een uitdaging kan zijn de historische naam weer op 5% of meer te brengen, zoals het ooit was met mannen als Adam Curry, Bart van Leeuwen, Ferry Maat en Rob van Someren.
Ik hoorde vanmiddag Erik de Zwart op Radio 5 en dat klonk nog als een klok. Ik dacht, hoe zou het zijn gelopen als John de Mol en Talpa niet zo'n gedoe hadden gemaakt met grote namen als De Zwart en Bart van Leeuwen. Dan hadden die nu misschien wel het weekend gedaan bij Veronica in plaats van de Giphart en Struijlaert. Wie weet hoe het dan was gelopen. Inderdaad wil geen enkele grote naam er meer heen, vrees ik
Gebruikersavatar
Phoenix
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 okt 2003 16:25

Re: Veranderingen Radio Veronica

Bericht door Phoenix »

Oortjes schreef: 04 dec 2021 17:08
Phoenix schreef: 04 dec 2021 16:19 Verder geloof ik niet dat er grote namen in de rij staan voor een plekje op dit Veronica. Veronica is een erg marginale zender en onder Stenders nog marginaler geworden. En de kans dat er over een jaar weer andere wind waait is heel groot.
Je hebt weinig vertrouwen meer in je favoriet?

Radio Veronica is geen grote zender meer, maar marginaal is overdreven. Landelijk 3% totaal en 4% commercieel aantrekkelijke doelgroep, is niet marginaal.

Zelf denk ik dat het een uitdaging kan zijn de historische naam weer op 5% of meer te brengen, zoals het ooit was met mannen als Adam Curry, Bart van Leeuwen, Ferry Maat en Rob van Someren.
Ok. Niet marginaal. Wel flink gereduceerd. 100%NL is Veronica inmiddels voorbij.

5% is zeker haalbaar, maar niet met deze programmering en format. Het is een leuke zender voor de liefhebber, maar niet voor een grote groep (doorsnee) luisteraars.
"Waar zou de radio zijn zonder Phoenix."
✄—————————————————————————————————
Disclaimer:
Ik ben niet verantwoordelijk voor uitspraken geuit door ‘Phoenix’ op andere online platformen.
Plaats reactie