FM radiostation Belgie

Forum voor al het nieuws over buitenlandse radiostations en dj's.
Gebruikersavatar
Echtwel
Berichten: 2621
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:04

Re: FM radiostation Belgie

Bericht door Echtwel » 27 okt 2018 10:56

marckxz schreef:
27 okt 2018 02:04
Echtwel schreef:
27 okt 2018 01:23
http://radio.nl/817192/raad-van-state-v ... uentieplan

En weer rommel het in België zenders blijken ook te zenden zonder vergunning ?
Het rommelt inderdaad. De Raad van State heeft het frekwentieplan vernietigd. Zie: http://www.raadvst-consetat.be/?page=ne ... wsitem=505. Het was al even bekend dat het een juridisch 'boeiend' najaar zou worden in het Vlaams radiolandschap.
In de praktijk zullen de radiozenders blijven uitzenden, moet de Vlaamse overheid een nieuwe consultatieronde houden en zal er wellicht een mini-erkenningsronde komen waarin niet gebruikte frekwenties ter beschikking van de sector worden gesteld.
Dus hebben de afgevallen stations nog een kansje op de rest frequenties (zoals antwerpenfm.be :)

Madurodam FM
Berichten: 1374
Lid geworden op: 10 okt 2002 15:06

Re: FM radiostation Belgie

Bericht door Madurodam FM » 27 okt 2018 15:04

De procedure van de erkenningen moet niet opnieuw gevoerd worden. Wel moet de publieke consultatieronde inclusief de 26 frequenties opnieuw gebeuren. Er wordt momenteel gewerkt aan een herstelbesluit om tegemoet te komen aan de bezwaren van de Raad van State. Er komt daarnaast een publieke consultatieronde inclusief de 26 frequenties.

Deze zijn heel divers van aard. Het gaat dan over frequenties met lage en dus onbruikbare wattages, frequenties die gebruikt worden voor tijdelijke uitzendingen en frequenties die gebruikt worden voor militaire doeleinden. Sommigen kennen een ongunstige ligging, bijvoorbeeld in de buurt van de luchthaven van Zaventem. Andere storen dan wederom te veel radiozenders in de nabijheid. Zeker niet alle 26 frequenties zijn bruikbaar. De 26 frequenties worden thans op hun opportuniteit geëvalueerd. Het zal allicht gaan over een beperkt aantal frequenties die toegevoegd zullen worden.
"de grootste hits voor 't kleinste stadje van Nederland"

Plaats reactie