Pc met elkaar verbinden

In dit Forum kan over alle vormen van Soundprocessing gepraat worden.
Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 19 apr 2019 18:13

Er zit inderdaad een encoder in radio boss moet ik dat gewoon met de server verbinden net zoals ik nu met radiocaster doe?
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
alex de groot
Berichten: 610
Lid geworden op: 05 sep 2004 14:49

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door alex de groot » 19 apr 2019 21:12

Ja. Je kunt bijvoorbeeld bij listen2myradio.com een gratis stream aanmaken en die in boss gebruiken en de Playing Now link daarvan invullen in RadioCaster

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 19 apr 2019 21:29

Dus als ik het goed begrijp maak ik een stream in listen2myradio daar stream ik heen via mijn muziek pc , zodat ik daar de playing link weg haal en die vul ik in bij radiocaster
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
alex de groot
Berichten: 610
Lid geworden op: 05 sep 2004 14:49

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door alex de groot » 19 apr 2019 22:06

Helemaal juist

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 20 apr 2019 09:07

Ik heb alleen het idee dat stereotool nog niet over de stream werkt , ik heb bij settings in radiocaster bij sound device directsound-lijningang , en bij dsp heb ik vst plugins aangevinkt en dan als plugin de stereotool die ik heb , maar als ik stereotool uit die hoor ik geen verschil, laat maar ik zat me nog steets blind te staren op de standalone versie die ik had
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 21 apr 2019 12:43

Wie had ook een gek probleem in stereotool dat als ik de muis stil hou dat beeld begint te haperen maar zodra ik de muis beweeg hapert hij niet meer, als ik de muis uit de pc haal blijft het beeld bijna helemaal stil staan heel vreemd
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 22 apr 2019 20:50

Heeft iemand hier toevallig een verklaring voor?
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
Aart Rietveld
Berichten: 765
Lid geworden op: 01 apr 2004 00:34

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door Aart Rietveld » 22 apr 2019 23:33

Zit Hans van Zutphen (username HVZ) nog op dit forum. Hij is de maker van Stereotool, als er iemand is dit het kan weten is hij het wel.

hvz
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jun 2011 15:39

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door hvz » 23 apr 2019 13:36

Kwam hier toevallig net langsgebladerd.

Over de beweging van het scherm: Er is een setting ("Screen update speed") onder Configuration -> CPU & Latency, als die heel laag staat dan wordt het scherm zelden ververst - maar wel als de muis beweegt.

Over de andere dingen in deze thread:
  • Neem svp. de laatste versie. Om te updaten heb je geen nieuwe license nodig. 8.34 is al jaren oud.
  • Stereo Tool kan streamen met libVLC, maar libVLC blijkt nogal slechte encoders te hebben. Daarom zit in de volgende versie (ik hoop over 1-2 weken) een ingebouwde stream-encoder die naar IceCast kan streamen. Je kunt de beta nu al downloaden via het forum. Vooralsnog streamt 'ie alleen MP3 en ogg/Vorbis, AAC(+) gaan we zsm toevoegen. ID3 tags zitten er ook (nog!) niet in! Daarvoor zou je naar een programma als RocketBroadcaster kunnen kijken ( https://rocketbroadcaster.com/ - Stereo Tool kan hierin als plugin draaien zoals je op deze pagina al kunt zien).
  • Qua setup kan alles op 1 pc mits er maar voldoende CPU en sound cards opzitten. Meerdere keren D/A en A/D conversies is inderdaad geen goed idee, maar als je via die mixer wilt (en het is een analoge) dan is er niet echt een andere oplossing. Ik neem aan dat dit nodig is voor liveprogramma's of presentatie? Want anders moet je dat spul er heel snel tussenuit halen :) en wordt alles direct veel simpeler.
  • We zijn bezig met een I/O redesign, als dat klaar is kunnen we allerlei handige dingen doen die alles veel simpeler maken. Bijv. een extra microfoon-input aanbieden (zelfs in de pluginversie) die met de muziek meegemixed wordt maar wel met microfoonprocessing, waarmee je zelfs als je vanuit programma's als RadioBOSS e.d. direct streamt je toch presentatie kunt toevoegen. In de stand alone versie werkt dit al! Maar het wordt echt nuttig als het in de plugin-versie werkt.

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 23 apr 2019 13:48

Bedankt voor de reactie het scherm probleem is opgelost , dit is inderdaad allemaal nodig om te live streamen stereotool en radiocaster werkt wel goed ik moet alleen nog even voorelkaar krijgen om de titel en artiest van de muziek pc te halen
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 24 apr 2019 16:30

Ik heb nog èèn vraag , mij cd spelers en platenspelers komen veel te hard binnen in stereotool alleen mijn gains op het mp staan al helemaal dicht , alleen de master schuif staat wel helemaal open maar dat kan ook niet anders dan helemaal open omdat die schuif zowat geen weerstand heeft schuif die gemakkelijk omhoog , kan ik binnen stereotool ook een input omlaag zetten?
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Gebruikersavatar
Aart Rietveld
Berichten: 765
Lid geworden op: 01 apr 2004 00:34

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door Aart Rietveld » 24 apr 2019 17:05

Eerste vraag: Hoe ver slaan de meter uit op je mengpaneel? Als het goed is moet dit rond de 0 dB zitten als zowel de kanaalfaders als de master ook op het 0dB-streepje staan (dus niet persé vol open).

Als het signaal dan nog te hard is in Stereotool moet de de input van de geluidskaart knijpen. Vaak zie je onboard-audiokaarten heel gevoelig zijn en dus niet goed matchen met de output van het mengpaneel. Ik maak het regelmatig mee dat ik de slider in de Windows-audiomixer op het op één na laagste standje moet zetten om oversturing te voorkomen.

Gebruikersavatar
johan12
Berichten: 137
Lid geworden op: 08 dec 2018 09:26

Re: Pc met elkaar verbinden

Bericht door johan12 » 24 apr 2019 17:15

Alles staat netjes rond de 0 db maar ik heb nu de ingang van de geluidkaart op 10 staan nu is het goed
Radio de silvermine 🎵🎵🎙
http://www.radiodesilvermine.nl/

Plaats reactie