Brein sleept Ziggo voor rechter om PirateBay

Alles wat niet met radio te maken heeft. Tv, internet, kranten enz.

Moderator: admin6

Brein sleept Ziggo voor rechter om PirateBay

Dat verliest brein
12
40%
Dat verliest ziggo
0
Geen stemmen
Weet het niet......
2
7%
Brein wordt met de dag zieliger
16
53%
 
Totaal aantal stemmen: 30

martinradio
Berichten: 556
Lid geworden op: 23 nov 2007 13:01

Brein sleept Ziggo voor rechter om PirateBay

Bericht door martinradio »

Afbeelding

ROTTERDAM- Stichting Brein, die zich bezighoudt met de aanpak van piraterij, stapt naar de rechter. Daarmee wil Brein kabelbedrijf Ziggo dwingen om de downloadwebsite The Pirate Bay onbereikbaar te maken.

Dat heeft directeur Tim Kuik van stichting Brein zaterdag gemeld. Ziggo heeft Brein na herhaalde verzoeken laten weten niet van plan te zijn The Pirate Bay op zwart te zetten. Volgens het kabelbedrijf is er ''geen enkele juridische basis'' voor het verzoek. ''Wij zijn slechts een doorgeefluik'', aldus een zegsman. ''Wij verschaffen mensen toegang tot internet en zijn een voorstander van openbaar internet.''

Brein is het hier niet mee eens. ''Wij zien deze stap als een laatste redmiddel om illegale sites, die naar het buitenland vluchten om zich aan onze regels te onttrekken, toch af te laten sluiten'', legt Kuik uit. (ANP)

Gebruikersavatar
rvbracht
Berichten: 4454
Lid geworden op: 31 jan 2002 01:00

Bericht door rvbracht »

Welke reden zou BREIN hebben om specifiek Ziggo als doel te kiezen? Waarom niet b.v. UPC, of nog beter XS4all.
Laten we hopen dat BREIN dit gaat verliezen, anders is het hek van de dam, en kunnen allerlei overheidsinstanaties maar lukraak sites op zwart laten zetten door de ISP's.
Het begint hier gvd wel op China te lijken!

hvbeek
Berichten: 399
Lid geworden op: 09 mar 2004 22:50

Bericht door hvbeek »

rvbracht schreef:Welke reden zou BREIN hebben om specifiek Ziggo als doel te kiezen? Waarom niet b.v. UPC, of nog beter XS4all.
Laten we hopen dat BREIN dit gaat verliezen, anders is het hek van de dam, en kunnen allerlei overheidsinstanaties maar lukraak sites op zwart laten zetten door de ISP's.
Het begint hier gvd wel op China te lijken!
"Stichting BREIN heeft Ziggo alleen uitgekozen omdat het de grootste provider van Nederland is, legt Kuik uit. “Als zij moeten blokkeren dan bereiken we de meeste abonnees. En daarna kunnen andere providers ook weinig anders meer.”" aldus
http://webwereld.nl/nieuws/65876/brein- ... =news_list

Daletforum
Berichten: 238
Lid geworden op: 30 sep 2009 04:37

Bericht door Daletforum »

Het downloaden van muziek en films is volgens de huidige Nederlandse regel- en wetgeving nog steeds toegestaan (lees: ook als het van een illegale bron afkomstig is). The Pirate Bay is geen criminele organisatie, zij hebben geen illegale content op hun website staan en ook hebben de beheerders niks geüpload zoals Stichting BREIN ons wilt laten geloven. Met andere woorden: Stichting BREIN gaat deze zaak verliezen.

Gebruikersavatar
wally
Berichten: 1057
Lid geworden op: 05 dec 2004 22:46

Bericht door wally »

The Pirate Bay is geen criminele organisatie, zij hebben geen illegale content op hun website staan
klopt, maar ze zijn zeg maar een soort heler.
en da's ook strafbaar.

Gebruikersavatar
big T
Berichten: 2994
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Bericht door big T »

Na ja, de rechtszaken tegen de piraten baai, zijn allemaal gewonnen.
Ook die in Nederland, wat ze doen, mag niet volgens de rechter.
Klaar.
Maar die brain lijkt me ook totaal doorgeschoten.
Wordt tijd dat vriend Geert dit op de korrel gaat nemen, die linkse hobby werk clubjes :lol:
Sent from my laptop using Windows

Gebruikersavatar
Zwarte Stoomboot
Berichten: 5752
Lid geworden op: 01 aug 2002 07:43

Bericht door Zwarte Stoomboot »

big T schreef:Wordt tijd dat vriend Geert dit op de korrel gaat nemen, die linkse hobby werk clubjes :lol:
Nee, meer werk voor de PiratenPartij

persbericht:
PERSBERICHT
Piratenpartij Nederland
1 mei 2010


Piratenpartij: Ziggo onder grote druk om moedwillig te verliezen van BREIN


De Piratenpartij maakt zich grote zorgen over het aangekondigde kort geding van stichting BREIN tegen Ziggo. De auteursrechten industrie probeert op deze manier het Nederlands parlement buiten spel te zetten door jurisprudentie te kopen met top-advocaten.


De Piratenpartij heeft vernomen dat BREIN en Ziggo achter gesloten deuren al enige tijd in gesprek zijn. BREIN zou, onder dreiging van het aanpassen van de licentievoorwaarden van diensten die Ziggo nu of in de toekomst aanbied, grote druk hebben uitgeoefend op Ziggo om zich tijdens het kort geding sub-optimaal te laten verdedigen. Het is de Piratenpartij niet bekend of het hier om licentievoorwaarden van online on-demand TV diensten gaat, of reguliere doorgifte van bestaande Ziggo TV diensten.


Los van de timing, BREIN opent namelijk de aanval terwijl het parlement met mei-reces is, valt op dat BREIN iedere Nederlander met een snelle internetverbinding op voorhand schuldig verklaart door te beweren dat zij "vooral op het internet zitten vanwege de toegang tot illegale muziek, films, televisieseries en games". Op deze manier criminaliseert BREIN ten onrechte bijna alle internetgebruikers.


BREIN heeft aangekondigd dat de uit het kort geding voortvloeiende jurisprudentie zal worden gebruikt om ook aan andere internetproviders de dure censuurtechnologie op te leggen. Op deze manier dreigt, buiten de politiek om, de discussie over netwerkneutraliteit, het gelijkheidsbeginsel van het internet, beëindigd te worden voordat deze begonnen is. Tevens negeert men wederom doelbewust het feit dat het maken van een kopie voor eigen lering en gebruik expliciet is vrijgesteld in de auteurswet van 1912.


Recentelijk is door de Europese volksvertegenwoordiging bepaald dat de aansprakelijkheid van de inhoud die over een internetverbinding gaat, niet bij de internetproviders ligt. BREIN gaat hier direct tegenin, door het creëren van een precedent op nationaal niveau, zodat de internetprovider wél inhoud van het internet moet gaan censureren. Lijsttrekker Samir Allioui: "De rechten van de burger mogen niet buiten de democratie om worden beperkt, hiermee verklaart BREIN zich vijandig tegenover de democratie en de rechtsstaat". Daarnaast vindt de Piratenpartij dat discussie over censuur en netwerkneutraliteit binnen het parlement moet plaatsvinden en niet via de rechter.


##

URL: http://piratenpartij.nl/node/60
(nee, geen connecties met deze partij of welke dan ook, maar ik zag vanavond het persbericht binnenlopen)

DeVi
Berichten: 390
Lid geworden op: 17 jun 2007 09:37

Bericht door DeVi »

Dit is kort samengevat totale nonsens. Ziggo is en blijft -zoals in het bericht al werd gezegd- gewoon een PROVIDER, dat wil zeggen dat zij internet aanbieden aan de consument. ZIggo heeft echter zelf niets te maken met HETGEEN er op internet verschijnt en zijn daar dus in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor. Mij lijkt het dus onmogelijk dat BREIN deze zaak wint. Zij hebben geen enkele poot om op te staan. Het is niet aan een internetprovider om te gaan beslissen welke websites wel en niet door de beugel kunnen, laat dat maar aan de overheid over (en dat zeggen ze zelf ook)!

Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5298
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Bericht door remco_k »

DeVi schreef:Dit is kort samengevat totale nonsens. Ziggo is en blijft -zoals in het bericht al werd gezegd- gewoon een PROVIDER, dat wil zeggen dat zij internet aanbieden aan de consument. ZIggo heeft echter zelf niets te maken met HETGEEN er op internet verschijnt en zijn daar dus in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor. Mij lijkt het dus onmogelijk dat BREIN deze zaak wint. Zij hebben geen enkele poot om op te staan. Het is niet aan een internetprovider om te gaan beslissen welke websites wel en niet door de beugel kunnen, laat dat maar aan de overheid over (en dat zeggen ze zelf ook)!
Helemaal mee eens.
In het verlengstuk daarvan: Dan zou Ziggo ook verantwoordelijk kunnen zijn voor het 'providen' van kinderporno, virussen (besmetting, maar ook verspreiding) en weet ik wat voor rommel nog meer.
Dat is gewoon niet mogelijk / zou een hele slechte ontwikkeling zijn, want dat zou gaan betekenen dat mijn 20 Mbit ADSL abbo in de toekomst (want zo'n uitspraak geldt uiteindelijk niet alleen voor Ziggo) 3x zo duur wordt, in het gunstigste geval.
www.digiplay.nl: SHOUTcast V2 streaming compleet met gratis web app, statistieken en SSL support!

Gebruikersavatar
perikelen
Berichten: 337
Lid geworden op: 26 nov 2004 10:42

Bericht door perikelen »

Jullie lezen over het stukje heen waarbij de piratenpartij meld dat er geluiden zijn over besprekingen waarbij Brein dreigt licentievoorwaarden te veranderen wanneer Ziggo deze zaak niet verliest... Met andere woorden: als je dit niet verliest trekken we je hele businessmodel onderuit en kun je de stekker er wel uittrekken. Let op mijn woorden: na één of twee keer hoger beroep gaat Brein dit winnen.

Brein is net als de belastingdienst almachtig en het is een kwestie van tijd voor providers hun onschuld moeten gaan bewijzen ipv dat brein schuld moet bewijzen. En dat allemaal dankzij de macht van de uitgeverijen...
Tot zover deze digitaal gedistribueerde uiting van mijn virtuele mening...

martinradio
Berichten: 556
Lid geworden op: 23 nov 2007 13:01

Bericht door martinradio »

perikelen schreef:Jullie lezen over het stukje heen waarbij de piratenpartij meld dat er geluiden zijn over besprekingen waarbij Brein dreigt licentievoorwaarden te veranderen wanneer Ziggo deze zaak niet verliest... Met andere woorden: als je dit niet verliest trekken we je hele businessmodel onderuit en kun je de stekker er wel uittrekken. Let op mijn woorden: na één of twee keer hoger beroep gaat Brein dit winnen.

Brein is net als de belastingdienst almachtig en het is een kwestie van tijd voor providers hun onschuld moeten gaan bewijzen ipv dat brein schuld moet bewijzen. En dat allemaal dankzij de macht van de uitgeverijen...
bla bla.........technisch is het toch te omzeilen ban The Pirate Bay.
Kan je net zo goed internet afsluiten......

Gebruikersavatar
Eppo
Berichten: 362
Lid geworden op: 28 jun 2004 17:00

Re: Brein sleept Ziggo voor rechter om PirateBay

Bericht door Eppo »

martinradio schreef:Afbeelding

ROTTERDAM- Stichting Brein, die zich bezighoudt met de aanpak van piraterij, stapt naar de rechter. Daarmee wil Brein kabelbedrijf Ziggo dwingen om de downloadwebsite The Pirate Bay onbereikbaar te maken.

Dat heeft directeur Tim Kuik van stichting Brein zaterdag gemeld. Ziggo heeft Brein na herhaalde verzoeken laten weten niet van plan te zijn The Pirate Bay op zwart te zetten. Volgens het kabelbedrijf is er ''geen enkele juridische basis'' voor het verzoek. ''Wij zijn slechts een doorgeefluik'', aldus een zegsman. ''Wij verschaffen mensen toegang tot internet en zijn een voorstander van openbaar internet.''

Brein is het hier niet mee eens. ''Wij zien deze stap als een laatste redmiddel om illegale sites, die naar het buitenland vluchten om zich aan onze regels te onttrekken, toch af te laten sluiten'', legt Kuik uit. (ANP)
Wat een vreemde poll is dit, keuze uit o.a. "Brein wordt steeds zieliger" en "Dat verliest Brein". Of Brein "steeds zieliger" wordt is toch niet relevant in deze poll?

Ik denk bijdeweg dat ze gaan verliezen of dat 't 'n hele lange strijd gaat worden.
♫♪.ılılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılılı.♫♪

R J Zwart
Berichten: 143
Lid geworden op: 18 okt 2009 20:33

Bericht door R J Zwart »

Het is weldegelijk zielig. Brein stuurt aan op meer vervuiling doordat men naar een platenzaak moet of de postbode die met z'n Puch een CD doosje afleverd. En daar proberen ze óók nog eens geld voor te krijgen, en waarom? De nieuwe Mercedes is zeker uit? Ja, de heren nemen niet genoegen met een Fiatje of een KIA. Ik ken namelijk zat artiesten en die hebben nog nooit een cent gekregen. Over hun rug leven de heren van stand (lees BREIN) en laten zich voordbewegen door een goude koets met chaufeur. Het geld wat ze overhebben sturen ze dan maar, voor de schijn, naar Ladie Ga-Ga. Stelletje dwazen.

"klick... normal mode"
Mijn oude staat nu in ruste op 538 berichten. Ik begin opnieuw!

Doet ie wel zijn best?

martinradio
Berichten: 556
Lid geworden op: 23 nov 2007 13:01

Bericht door martinradio »

ICT-jurist Arnoud Engelfriet over conflict tussen BREIN en Ziggo over The Pirate Bay

http://soundcloud.com/dump/ict-jurist-a ... pirate-bay

zhenny
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 mar 2009 21:34

Bericht door zhenny »

]ICT-jurist Arnoud Engelfriet over conflict tussen BREIN en Ziggo over The Pirate Bay

http://soundcloud.com/dump/ict-jurist-a ... pirate-bay

Wat mij nog het meest irriteert is dat ik laatst legaal een film heb gedownload, keurig voor betaald. Dacht deze even op dvd te branden voor eigen gebruik. Nou dat had ik toch echt verkeerd begrepen. Zit er een drm code in waardoor ik sowieso een uur bezig ben geweest om de film uberhaupt af te kunnen spelen in mediaplayer. Om over het branden voor eigen gebruik op dvd maar te zwijgen. Bovendien komen die spotjes van Brein aan het begin van een gekochte dvd ook me strot uit!

Plaats reactie