Uniradio

Alles over software pakketten voor jouw station.

Moderator: admin6

RADIORFM
Berichten: 16
Lid geworden op: 26 sep 2017 19:38

Uniradio

Bericht door RADIORFM »

Weet iemand of uniradio nog te krijgen valt, had paar maanden geleden mailtje gestuurd, geen antwoord gekregen.
radiorukkertje
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jan 2020 07:47

Re: Uniradio

Bericht door radiorukkertje »

Gouden tip voor iedereen die dit leest: DOE. HET. NIET.

Ik heb dit programma in actie gezien bij een bevriende radiomaker en hoe tof het idee ook was de uitvoering is er nog niet. Het programma draaide daar al in de studio ook al was het nog niet eens uit de ontwikkelingsfase. De LogEditor deed het amper, de Mix Editor liet iets anders zien als je hoorde en zodra je de properties wilde openen van een item liep de hele handel voor 3 minuten vast.

Het idee is tof maar het heeft een reden dat er bij M&I, de leverancier van Omniplayer, meerdere developers al jaren werken aan een radio automatisering. Uniradio wordt door een hobbyist gemaakt en hoe nobel dit ook is kan hij gewoon niet de kwaliteit leveren die je zou willen zien. Voor hetzelfde geld kun je ook MAirlist halen, een systeem wat wel degelijk functioneert voor dezelfde prijs en mocht je liggende gelden hebben dan kun je nog steeds het beste gaan voor Omniplayer of een dergelijke oplossing.
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

Je baseert je op behoorlijke oude informatie.
Er waren enige tijd geleden enkele zaken die zeker beter konden welke ook allang reeds zijn verwerkt. De dingen die jij roept zijn allang niet meer van toepassing.

Als je iets op internet zet, doe dat dan wel gefundeerd en met de laatste informatie. Nu kom je met je eerste post al onbetrouwbaar over.
Gebruikersavatar
kienmeester
Berichten: 738
Lid geworden op: 18 apr 2003 01:36

Re: Uniradio

Bericht door kienmeester »

@AudioPat … oude inloggegevens kwijt Patrick? Vandaar nieuw account hier?
Je reactie vraagt een reactie...

Let's face it. Ook ik ken je softwareprojecten zoals KRS en Uni Radio. Het jammere is dat je altijd
voortvarend begint, maar dat het uiteindelijk eindigt in maandenlange stilte. De ontwikkeling komt
stil te liggen en contact is bijna onmogelijk. Niemand weet dan of je überhaupt nog met iets bezig bent.

De basis is altijd wel oké, maar als je op detailniveau gaat kijken valt er nog een hoop door te ontwikkelen.
Waarschijnlijk heb je hier geen tijd voor, want veel bugs en issues blijven lang (of heel lang) onopgelost.

Wellicht neem je teveel hooi op de vork en wil je teveel dingetjes, te snel implementeren in je software,
waardoor het allemaal maar half werkt. Misschien moet je eens versterking zoeken, niet alles alleen willen doen.
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

Hi Kienmeester,

Ja, klopt de oude gegevens kon ik niet meer vinden.
Wat betreft Uni zelf dat kan je echt niet meer vergelijken met alle andere projecten en vele bugs zijn allang opgelost(hele code eveneens opnieuw geschreven). Inmiddels doe ik het project ook niet meer alleen.

Overigens: Er ligt geen ontwikkeling stil in tegendeel zelfs; het wordt doorontwikkeld samen met een aantal radio-stations. Ook het ontwikkelproces is op meerdere punten aangepast. Ik begrijp overigens niet zo waar alle 'onrust' vandaan komt. Men hoeft de software niet te gebruiken. Sterker nog: Ik lever het niet eens meer uit, ondanks dat ik weet dat de software versie die ik hier heb wel voldoet aan de eisen. Gaat het om beta versie's: Dan geef je een aantal mensen een beta versie, dan loopt men tegen zaken aan om volgens op internet te gaan roepen dat het *** is, ja het spijt me zeer, maar daar ben ik mee gestopt. Ik vind het een beetje jammer. Ik heb een kleine user-base; die ik nooit hoor klagen en mocht er wat zijn, dan krijg ik netjes gewoon een bericht of ik er even naar zou kunnen kijken en krijgt men ook gewoon (vaak binnen 1 uur) een tegenbericht als het gaat om contact.

Indien men Uni niet goed vindt, dan is er een mooi alternatief: Omniplayer!. of kom een keertje kijken.
henk2101
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 jun 2020 11:22

Re: Uniradio

Bericht door henk2101 »

Het ziet er in 1e instantie veelbelovend uit en ook wij waren er enthousiast over :D
maar helaas , Het meeste werkt niet ,
De mixeditor doet het vaak niet of met de nodige bugs en onstabiel .
playlisten maken en laden werkt ook niet of heel slecht .
Ik heb nog geen versie voorbij zien komen waarbij je meer kan dan een plaat doorstarten
met een jingle , dan houd het ook wel op .
Vraag je hierom word het kontakt verbroken op den duur en hoor je niets meer , erg jammer
ook mede collega radiomakers hebben deze ervaring die met patrick in zee zijn gegaan.

Ik wist niet dat het te koop was
Niet doen !
Hoort-u-mij
Berichten: 1397
Lid geworden op: 13 mei 2012 15:23

Re: Uniradio

Bericht door Hoort-u-mij »

Klinkt als dezelfde ellende als bij Carmen automatisering
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

henk2101 schreef: 26 nov 2020 15:33 Ik wist niet dat het te koop was
Wat een geluk Henk, dat is het ook niet.
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

henk2101 schreef: 26 nov 2020 15:33 Het ziet er in 1e instantie veelbelovend uit en ook wij waren er enthousiast over :D
maar helaas , Het meeste werkt niet ,
De mixeditor doet het vaak niet of met de nodige bugs en onstabiel .
playlisten maken en laden werkt ook niet of heel slecht .
Ik heb nog geen versie voorbij zien komen waarbij je meer kan dan een plaat doorstarten
met een jingle , dan houd het ook wel op .
Vraag je hierom word het kontakt verbroken op den duur en hoor je niets meer , erg jammer
ook mede collega radiomakers hebben deze ervaring die met patrick in zee zijn gegaan.

Ik wist niet dat het te koop was
Niet doen !
"Henk",

Ik heb even een ronde gedaan onder wat gebruikers, maar jouw verhaal slaat kant noch wal hier. Ik heb inmiddels een eigen test groep met gewaardeerde mensen die verstand hebben van radio-automatisering, hoe ze zaken moeten testen en waar wel gegronde feedback van komt i.v.m. zomaar wat gal spugen op een forum. Ook heb ik de e-mails nog eens nagelopen, om te kijken of ik wat gemist heb, maar omdat je post onder een naam die ik niet kan vinden, kan ik ook geen contact met je krijgen of correspondentie van je vinden. Jammer van je reactie(laster?) en als ik een vermoede hebt wie je bent, vind ik het misschien nog wel erg laag hoe je zomaar onzin de wereld in helpt(of misschien wat roept over een versie die 1 of 1,5 jaar oud is?).

Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen, zo niet, dan overweeg ik je te betichten van laster voor het verspreiden van onwaarheden.
Overigens, belangrijker nog: niemand MOET Uni gebruiken. Ik verdedig hier mijn software ontwikkelwerk wat ik erin stop, waar gelukkig een aantal radio stations(en nog komende) radio stations gebruik van maken en zeker met de komende software update die in het eerste kwartaal van 2021 gepland staat om te releasen.

Succes met OmniPlayer iets degelijks.

Patrick
lars-wijnhoven
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mei 2020 09:22

Re: Uniradio

Bericht door lars-wijnhoven »

In alle eerlijkheid, ik heb als beta-tester ervaring met Uniradio. Betekend dat je aan de voet staat van een toffe ontwikkeling. Dat kun je simpelweg nog niet vergelijken met een platvorm dat al jaren ontwikkeling heeft meegemaakt. Je kunt als radiostation dan ook een keuze maken voor de doorontwikkelde systemen, of voor een alternatief :smile:

Voor iedere innovatie geld dat niet alles vlekkeloos kan gaan, ook Uniradio niet. Dat is normaal. De invoering van Dalet (nu Omni) bij het publieke bestel ging ook gepaard met vastlopers en veel gedoe. Dat is inmiddels door een fase, van veel trial and error, geworden wat het nu is. Die fase is de leukste fase want daar wordt het verschil gemaakt! Omni is uiteindelijk een standaard geworden in de markt.

Voor mij, ik vind het gewoon leuk om onderdeel te zijn van iets dat nieuw is en op basis van mijn feedback beter kan worden. Voor iedereen met een radiostation, bij Radio Capelle gebruiken wij al jaren een strak ingeregelde installatie van Rivendell. Het is gratis en enorm stabiel als je het goed weet in te regelen. Maar daarnaast zitten we met een klein team vrijwilligers te testen met Uniradio. Omdat er functionaliteiten in zitten die we op dit moment missen in Rivendell en het gewoon enorm tof zou zijn als dit de kans krijgt om te slagen!

Aan het eind van de dag zijn we hier allemaal liefhebbers van radio en als we de boel een beetje tijd gunnen, dan gaat het initiatief van Uniradio een enorm mooi platvorm kunnen worden. Je mag zelf kiezen of je het wilt supporten. Dat is nog wel het mooiste :smile:
Database
Berichten: 303
Lid geworden op: 27 jul 2005 21:11

Re: Uniradio

Bericht door Database »

In de tijd van KRSRadio (ja, dat is lang geleden!) heb ik weleens wat voor @AudioPat getest. We spreken dan al tien jaar geleden. Maar helaas liep dat wel uit op wat hierboven omschreven is. Problemen met de software. Prima, daarom is het in ontwikkeling. Maar ik heb diverse keren contact gezocht per e-mail, zelfs per Twitter maar reactie bleef uit. Best jammer, aangezien ik zelfs Excel sheets heb bijgehouden om bugs zo juist mogelijk te noteren en aan Patrick door te geven. Daarna is de GUI behoorlijk vaak onder handen genomen, maar reactie heb ik nooit meer gehad. Dat vind ik jammer, want ik had óók flink wat tijd in het testen gestoken. Als je ‘t zo gek wilt stellen, wacht ik al tien jaar op een reactie. -bier

Dat is verder geen smaad of laster (ook zeker niet bedoeld om Patrick af te vallen, respect als je zoiets kan programmeren), maar wel mijn ervaring. Dat is jammer, want ik was best geïnteresseerd in het product van Patrick. Ook voordat het er uitzag als OmniPlayer (toen was het nog lichtblauw, Office-achtig). Ik heb zelfs contact gezocht via LinkedIn, maar ook daar geen reactie.

Dus Patrick, je mag prima contact met me opnemen. Ben geïnteresseerd in je voortgang. Hopelijk in de loop de jaren een stuk wijzer geworden ;) Ik wel in ieder geval!
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

Hoi Dennis,

Ik heb je bericht cq reactie op LinkedIn domweg over het hoofd gezien. Op Twitter ben ik al reeds jaren niet meer actief en een boel reacties worden naar een gmail account gestuurd. Indien je (of andere) de vragen/reacties naar: patrick.sterk@uniglobal.nl stuurt, dan komen ze ook allemaal bij mij binnen en zullen deze voorzien van reactie.

Patrick
henk2101
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 jun 2020 11:22

Re: Uniradio

Bericht door henk2101 »

Beste Patrick , noem mij dan eens 1 station waar jou software 100 % draait ?
Als ik de reacties hierboven lees zijn wij niet de enigste die ooit
kontakt met jou hebben gezocht maar er geen antwoord terug kwam.
Ik denk ook een kwestie van te veel hooi op je vork nemen
Ga met mensen in zee die je ondersteunen erbij .
Nogmaals , het zag er veelbelovend uit ala Omniplayer maar de werking verloopt
niet helemaal foutloos met toch wel een aantal essentiële bugs .
Dat is jammer , de toekomst zal het leren of jou programma
ooit op de markt komt . Ik hoop het voor je .
gezien de tijd die je er al jaren instopt met het project is dat je zeker gegund

Maar begrijp ik dat er al een betaalde versie is ?
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

Henk2101, Neem dan nog eens contact op?
AudioPat
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jan 2020 16:10

Re: Uniradio

Bericht door AudioPat »

henk2101 schreef: 19 dec 2020 22:56 Als ik de reacties hierboven lees zijn wij niet de enigste die ooit
kontakt met jou hebben gezocht maar er geen antwoord terug kwam.
Ik denk ook een kwestie van te veel hooi op je vork nemen
Ga met mensen in zee die je ondersteunen erbij .
Die heb ik inmiddels. Ook is het contact met bijvoorbeeld 'Database' hersteld welke in tegenstelling tot jouw uitlatingen mij wel een mailtje stuurt en we daarop we dingen recht kunnen zetten. Die actie heb ik van jouw kant helaas niet kunnen vernemen.
henk2101 schreef: 19 dec 2020 22:56 Maar begrijp ik dat er al een betaalde versie is ?
Nee, zoals in mijn vorig bericht reeds heb vermeld ben ik het aan het ontwikkelen met een stel radio stations en mensen die al even de radio-automatisering zitten. Het wordt dus ook verder niet uitgeleverd.
Plaats reactie