Manual dalet 5.1

Alles over software pakketten voor jouw station.

Moderators: admin6, admin5, admin4

Manual dalet 5.1

Berichtdoor marco20 » 16 maart 2009 19:05

Beste mensen,

Heeft heel toevallig iemand de engelse versie op zijn pc staan van de manual van dalet?
Ik heb hem ooit gehad en uitgeprint (ja dat was een dik boek) maar ik kan hem nergens meer vinden. Overigens heb ik dalet niet, in mijn bezit, maar is het meer om te weten hoe dalet werkt.

Met vriendelijke groet,
Marco.
marco20
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 11 dec 2003 14:31
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor RojanUK » 16 maart 2009 19:10

Daar had ik hem ook voor, idd. Is dit wat voor je?

Dalet Manual
Voorheen medewerker van Radio Monique 963
Avatar gebruiker
RojanUK
 
Berichten: 3388
Geregistreerd: 01 jun 2007 20:12
Woonplaats: United Kingdom

Berichtdoor marco20 » 16 maart 2009 20:45

Gekke vraag misschien, maar werkt dalet ook op windows xp of dat niet?
Ik zie in de gebruiksaanwijzing alleen maar windows 2000 staan of windows nt.
marco20
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 11 dec 2003 14:31
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor hendrik1980 » 16 maart 2009 20:48

Werkt zeker wel op XP, maar Dalet 5.1 stamt alweer uit het begin van de jaren 2000, dus was Windows 2000 en Windows NT de standaard en zeer stabiel!
Hoi!
Avatar gebruiker
hendrik1980
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 16 nov 2005 21:07
Woonplaats: Wisselt....

Berichtdoor marco20 » 16 maart 2009 21:07

Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)
marco20
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 11 dec 2003 14:31
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor Razing » 16 maart 2009 21:11

marco20 schreef:Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)


De meeste radiostations hebben het volgens mij draaien op Windows Server 2003 + eventueel RES Powerfuse. Bij ons op school gebruiken ze dat ook. Ik wil echt wel eens weten hoe dat allemaal in mekaar zit en hoe het geinstalleerd is. :wink:
Razing
 
Berichten: 939
Geregistreerd: 07 aug 2008 20:13

Berichtdoor hendrik1980 » 16 maart 2009 21:15

marco20 schreef:Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)


Ik "heb gehoord" dat je een audioserver en databaseserver op XP kan laten draaien, evenals de clientstations. Dat alles via een TCP/IP verbinding via Sybase database software.
Hoi!
Avatar gebruiker
hendrik1980
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 16 nov 2005 21:07
Woonplaats: Wisselt....

Berichtdoor Razing » 16 maart 2009 21:17

hendrik1980 schreef:
marco20 schreef:Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)


Ik "heb gehoord" dat je een audioserver en databaseserver op XP kan laten draaien, evenals de clientstations. Dat alles via een TCP/IP verbinding via Sybase database software.


Ik heb daar totaal geen verstand van.
Razing
 
Berichten: 939
Geregistreerd: 07 aug 2008 20:13

Berichtdoor hendrik1980 » 16 maart 2009 21:20

Razing schreef:
hendrik1980 schreef:
marco20 schreef:Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)


Ik "heb gehoord" dat je een audioserver en databaseserver op XP kan laten draaien, evenals de clientstations. Dat alles via een TCP/IP verbinding via Sybase database software.


Ik heb daar totaal geen verstand van.


Hoeft toch ook niet Razing? Je werkt er niet mee, dus is dat niet erg.
Hoi!
Avatar gebruiker
hendrik1980
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 16 nov 2005 21:07
Woonplaats: Wisselt....

Berichtdoor marco20 » 16 maart 2009 21:26

Wees blij dat je er geen verstand van hebt Ranzig, aangezien je zowat een jaar moet studeren om dalet uberhoubt te laten draaien, ik heb het ooit geprobeerd, draaien deed hij prima, maar zelf muziek laten samenstellen via de logedit was een probleem wat ik nooit heb opgelost.
marco20
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 11 dec 2003 14:31
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor Razing » 16 maart 2009 21:28

hendrik1980 schreef:
Razing schreef:
hendrik1980 schreef:
marco20 schreef:Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)


Ik "heb gehoord" dat je een audioserver en databaseserver op XP kan laten draaien, evenals de clientstations. Dat alles via een TCP/IP verbinding via Sybase database software.


Ik heb daar totaal geen verstand van.


Hoeft toch ook niet Razing? Je werkt er niet mee, dus is dat niet erg.


Later (klinkt ver weg) wil ik de lokalo voor ons hier in de buurt gaan opstarten. En ik ben nu al aan het kijken wat ik allemaal zou willen enzo. Klinkt ver weg, maarja vroeg beginnen is altijd leuk :). En natuurlijk moeten er dan ook 2 pc's komen die draaien op Windows Server voor de sidekicks, en als ik bij 3fm op de cam kijk zie ik dat ze inloggen op een inlog scherm en dan opent Dalet zich. Hoe gaat dit te werk?

Groetjes,
Harm
Razing
 
Berichten: 939
Geregistreerd: 07 aug 2008 20:13

Berichtdoor hendrik1980 » 16 maart 2009 21:32

Razing schreef:
hendrik1980 schreef:
Razing schreef:
hendrik1980 schreef:
marco20 schreef:Oooow oke, ja windows 2000 is inderdaad wel erg stabiel vergeleken met windows xp.
Maar als je via het netwerk gaat werken, want ik denk dat het handig is dat je niet alles lokaal laat draaien kijkt het systeem dan naar je werkgroep naam van windows of is dat op basis van je interne ip adres? want zover ik kan zien werkt het met iplink ofzo (een programma wat op de achtergrond mee draait)


Ik "heb gehoord" dat je een audioserver en databaseserver op XP kan laten draaien, evenals de clientstations. Dat alles via een TCP/IP verbinding via Sybase database software.


Ik heb daar totaal geen verstand van.


Hoeft toch ook niet Razing? Je werkt er niet mee, dus is dat niet erg.


Later (klinkt ver weg) wil ik de lokalo voor ons hier in de buurt gaan opstarten. En ik ben nu al aan het kijken wat ik allemaal zou willen enzo. Klinkt ver weg, maarja vroeg beginnen is altijd leuk :). En natuurlijk moeten er dan ook 2 pc's komen die draaien op Windows Server voor de sidekicks, en als ik bij 3fm op de cam kijk zie ik dat ze inloggen op een inlog scherm en dan opent Dalet zich. Hoe gaat dit te werk?

Groetjes,
Harm


Dit is mijn laatste post, want we gaan offtopic. Wilde je alleen laten weten dat Gelre FM toch de lokalo bij jou in de buurt is?!
Hoi!
Avatar gebruiker
hendrik1980
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 16 nov 2005 21:07
Woonplaats: Wisselt....

Berichtdoor Razing » 16 maart 2009 21:34

Heb ik gezegt dat dat niet zo is dan?[/url]
Razing
 
Berichten: 939
Geregistreerd: 07 aug 2008 20:13

Berichtdoor RiderXXX » 16 maart 2009 21:57

WTF! guysss!!! EEN TOPIC OVER DALET ZONDER "HEB JE HEM WEL GEKOCHT???"

het moet niet gekker worden... jullie zijn helemaal de bom!!! neem een biertje van me

-bier kusjeeeeee
Laatst bijgewerkt door RiderXXX op 16 maart 2009 21:58, in totaal 1 keer bewerkt.
RiderXXX
 
Berichten: 604
Geregistreerd: 08 jun 2003 18:25

Berichtdoor marco20 » 16 maart 2009 21:57

Na het doorlezen van de gebruiksaanwijzing snap ik nog 1 ding niet helemaal.
Hoe werkt het nou presies met de netwerk computers.
Zit het zo in elkaar :

1. Uitzend pc
2. Server voor muziek
3. Database server.

Want ik zie in de handleiding de ene keer de database server lokaal staan, en de andere keer staat hij weer niet lokaal. En ik vraag me af waarvoor dat tclink (of zoiets) voor is, kan iemand me dat vertellen misschien?
marco20
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 11 dec 2003 14:31
Woonplaats: Amersfoort

Volgende

Keer terug naar Radio automatisering