Stereo tool

In dit Forum kan over alle vormen van Soundprocessing gepraat worden.

Moderator: admin6

Plaats reactie
discotrucker
Berichten: 86
Lid geworden op: 07 apr 2013 14:46

Stereo tool

Bericht door discotrucker »

Hallo

Gebruik mairlist op een Allen heath xb14 met daarin een dsp van stereo tool in de mairlist encoder. Op zich zelf werkt het prima maar ik merk door de jaren met diverse ps's dat de pc vreselijk traag wordt van stereo tool. Dus nu had ik het idee om een oude laptop te pakken en stereo tool daar op te laten draaien. Maar dan moet ik van de mairlist pc (amd a10- 5700) naar de stereo tool pc (wordt waarschijnlijk hp i5 laptop) en het signaal wat stereo tool moet bewerken is al digitaal. Is er een manier om een digitale verbinding tussen de mairlist pc naar de laptop en weer terug zonder er a/d-d/a interfaces tussen te hangen?
rutgrrr
Berichten: 3185
Lid geworden op: 28 apr 2009 11:25

Re: Stereo tool

Bericht door rutgrrr »

Is de mixer echt nodig? Je zou audio over UTP kunnen proberen anders.

https://www.ct.nl/achtergrond/audio-ove ... erk-dante/
Offtopic is het nieuwe ontopic.
discotrucker
Berichten: 86
Lid geworden op: 07 apr 2013 14:46

Re: Stereo tool

Bericht door discotrucker »

Heb dat dante artikel eens doorgelezen en als ik het goed begrijp moet ik een interface kopen om het dante te maken? Dan neem ik aan dat op de ontvangende pc een interface moet hebben om er weer een digitaal pc van te maken en dat 2x? Zag dat bax een dante naar usb had voor 120 euro als ik 4 moet hebben wordt het nog een dure hobby!
paul_b
Berichten: 192
Lid geworden op: 13 jun 2004 14:59

Re: Stereo tool

Bericht door paul_b »

https://www.vb-audio.com/Voicemeeter/vban.htm

Misschien is dit een optie om te proberen?
Feivel
Berichten: 413
Lid geworden op: 12 okt 2012 17:23

Re: Stereo tool

Bericht door Feivel »

discotrucker schreef: 17 dec 2019 13:17 Heb dat dante artikel eens doorgelezen en als ik het goed begrijp moet ik een interface kopen om het dante te maken? Dan neem ik aan dat op de ontvangende pc een interface moet hebben om er weer een digitaal pc van te maken en dat 2x? Zag dat bax een dante naar usb had voor 120 euro als ik 4 moet hebben wordt het nog een dure hobby!
Nee, dat is niet nodig. Je hebt alleen Dante Virtual Soundcard nodig. https://www.audinate.com/products/softw ... -soundcard
Plaats reactie